Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groene Weken van De Groene Lantaarn al tien jaar een begrip

Geplaatst op: 9 september 2023

(Adv.) Het nieuwe modeseizoen klopt aan de deur van De Groene Lantaarn in Genemuiden. De schijnwerpers komen te staan op een seizoen met de nieuwste modetrends, waarin gillets, veel kleur en (lange) rokken een hoofdrol toebedeeld lijken te krijgen. Zoals intussen al tien jaar een goede gewoonte, start het seizoen met de traditionele Groene Weken. Dit keer  van 11 tot en met 23 september.

De Groene Weken ontstonden in 2013 op initiatief van Nieske van der Ploeg-Riezebos en de vorige eigenaar van de gerenommeerde modezaak in Genemuiden, Josita van de Wetering. Haar opvolger Ruben Breman heeft het ‘Groene Weken-stokje’ vol enthousiasme overgenomen. “De Groene Weken zijn altijd een succes. Voor onze vaste klanten is het intussen een begrip en bij iedere editie breidt het aantal klanten zich verder uit.”

Blijde gezichten

Het concept van de Groene Weken is eenvoudig.  Klanten krijgen de mogelijkheid om gedragen merkkleding in te leveren bij De Groene Lantaarn. Vanzelfsprekend moet de kleding aan bepaalde, voor de hand liggende, voorwaarden voldoen. Want alle ingebrachte kleiding wordt opnieuw verkocht door Nieske van der Ploeg. “Met deze actie maken we veel mensen blij”, onderstreept ze. “Zo krijgt iedereen die kleding inbrengt per kledingstuk vijf spaarpunten bij De Groene Lantaarn.  Alle ingebrachte kleding komt bij mij terecht en ik bied deze kleding tweedehands te koop aan. Ik maak er dus mijn klanten weer blij mee. En een deel van de verkoopprijs wordt vervolgens door De Groene Lantaarn weer uitgekeerd aan de inbrenger in de vorm van een tegoedbon.  Kortom, allemaal blijde gezichten.”

Open dagen

Alle kleding die tijdens de Groene Weken wordt ingeleverd komt terecht bij Nieske. Zij woont al decennia in Apeldoorn, maar is geboren in Genemuiden. “Tijdens de Groene Weken ben ik er zelf ook altijd een dag, dit keer op 23 september”, vertelt ze enthousiast. “Het is altijd weer leuk en gezellig om terug te zijn.” Ze vertelt dat alle ingebrachte kleding door haar wordt uitgezocht en gecontroleerd. “Na deze controle wordt alle kleding die ik voor verkoop geschikt vind, gestoomd en op kleur gehangen. Vervolgens nodig ik mijn klanten uit voor de open dagen waarop de verkoop plaatsvindt.  Ook is het mogelijk om de kleding via internet aan te kopen. Overigens wordt de kleding die niet door mijn selectie komt, aangeboden op een kledingbeurs waarvan de opbrengsten ten goede komt aan een goed doel.”

Modeshow

In het kader van duurzaam ondernemen is er bij De Groene Lantaarn nog een tweede actie. Klanten krijgen namelijk ook de gelegenheid om tijdens de Groene Weken de groene tasjes, waarin aangekochte kleding wordt meegegeven, in te leveren. Per tasje ligt een spaarpunt klaar, die dus bijdraagt aan het spaartegoed van de klant. Tijdens de Groene Weken wordt al een groot deel van de najaarscollectie getoond. “En op donderdag 28 september  staat  bovendien de datum onze traditionele modeshow op de agenda”, laat Ruben Breman weten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500