Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Start van het nieuwe seizoen van Welzijn Zwartewaterland

Geplaatst op: 11 september 2023

(Ingezonden) Welzijn Zwartewaterland is de organisatie voor welzijn en mantelzorgondersteuning in Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden. Ieder mens moet zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid zijn daarbij het uitgangspunt.

We bieden een gevarieerd pakket van activiteiten en diensten aan. Met onze dienstverlening ondersteunen wij u om het beste uit uzelf te halen en uw welzijn, geluk en welbevinden te vergroten ongeacht afkomst, ras, geloofsovertuiging, sekse, leeftijd of maatschappelijke positie.

Wilt u actief bezig zijn? Mensen ontmoeten? Gewoon iets te doen hebben? Samen eten? Digitaal vaardiger worden?
Kijk dan eens op de site. Daar vindt u wat er allemaal te doen is. In Hasselt is onze locatie Het Teeuwland en in Zwartsluis De Toesebolte. In Genemuiden vindt u ons vooral in t’ Olde Stadhuus.

Een paar activiteiten willen we dit keer extra aandacht geven zijn:

Het computercafé in Hasselt en in Zwartsluis.

Iedere maandagmorgen van 9.30 -11.30 uur en vrijdagmiddag van 13.30 -16.00 uur is het computercafé open in Hasselt.
In Zwartsluis zijn we open op maandag en donderdagmorgen van 9.30-11.30 uur. U kunt 4 x gratis komen kijken of dit iets voor u is, dit geldt overigens voor al onze activiteiten. We beginnen met koffie en thee en een gezellige babbel om de grote tafel. Ons café is namelijk ook een fijne ontmoetingsplek.

Of we het nu leuk vinden of niet onze samenleving en onze overheid worden steeds technischer en of digitale zo u wilt. Iets daarvan meekrijgen is soms pure noodzaak om zelfstandig en plezierig te kunnen blijven functioneren. Wij helpen elkaar met de mobile telefoon, de tablet en de laptop. U kunt denken aan de berichten box van de overheid, contact zoeken met de website van de gemeente Zwartewaterland, een betaalverzoekje sturen, veilige wachtwoorden, een agenda gebruiken, een QR-code maken, digitaal betalen, de krant digitaal lezen, Whatsappen met uw kinderen en kleinkinderen. Kortom een wereld van mogelijkheden als u het wilt leren.

Iedere donderdagochtend wordt er in Hasselt Teeuwland van 9.30 uur tot 11.30 uur samen het spel rummikub gespeeld. Houdt u van dit spel? Speel gezellig mee.

Het Alzheimer trefpunt houdt op maandag 25 september “Samen aan Tafel” in het Teeuwland. Beter slapen en dromen voor mensen met dementie en hun naasten, vrijwilligers, zorgprofessionals en mantelzorgers. De avond is van 17.30-21.30 uur en de toegang is gratis. We beginnen eerst met samen eten! Graag opgeven bij L.ruitenberg@ijsselheem.nl of 06-13014955. Vóór 17 september.

De seniorenclub organiseert op donderdag 21 september, een mooie diapresentatie over een wandeling door Hasselt in de vorige eeuw door Eppo Schmidt. In het Teeuwland van 14.30-17.00 uur. 5,00 euro p.p. koffie/thee met een drankje en een hapje. Opgave bij: Jenny Schmidt t. 06-570566 94 of Willy Tempelman t. 0633424303.

Ontmoeten in uw buurt dit zijn de mogelijkheden: De buurtkamer, de Buurtkamer Plus en de buurttafel. Kijk voor meer informatie op www.welzijnzwartewaterland.nl of bel met M.Platel 06-20977785

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500