Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zelf klussen of een vakman inschakelen? Dit zijn de beste tips

Geplaatst op: 11 september 2023

(Adv.) Uit onderzoek blijkt dat vooral jonge mensen niet kunnen of willen klussen in huis. Ze huren het liefst overal iemand voor in. Dat kan natuurlijk, maar het heeft wel een paar nadelen. De belangrijkste is dat een vakman laten langskomen natuurlijk een prijskaartje met zich meebrengt. Daarnaast kan het gebeuren dat je lang moet wachten. Veel vakmensen hebben een overvolle agenda en kunnen jouw klus wellicht pas over een paar maanden inplannen. Zelfs voor een spoedklus zoals een lekkage of een verstopte afvoer moet je soms dagen wachten tot er iemand langs kan komen.

Als klusjesman kun je goed verdienen

Als je handig bent dan kun je vandaag de dag goed verdienen. Iedereen is druk en heeft geen tijd om zelf aan de slag te gaan. Als bedrijf kun je voordelig materialen inkopen bij een technische groothandel. Die heeft doorgaans een ruim assortiment en levert snel. Op die manier kun je je klanten optimaal van dienst zijn en zo snel mogelijk actie ondernomen. Door een goede reputatie op te bouwen kan een klusbedrijf in korte tijd een flinke groei doormaken.

Instructievideo’s kunnen helpen

Als je toch zelf aan de slag wilt gaan dan kunnen instructievideo’s je op weg helpen. Voor praktisch elke klus kun je online een video bekijken hoe je het moet doen. Een ervaren vakman legt stap voor stap uit hoe je een verstopte afvoer weer open krijgt, hoe je draadfittingen gebruikt of hoe je een deur of muur moet schilderen. Natuurlijk moet je er niet aan beginnen als je vooraf al weet dat het een enorme mislukking gaat worden. Maar soms kan gewoon proberen tot een verrassend resultaat leiden. En als een klus eenmaal is gelukt dan motiveert je dat wellicht om ook een volgend project zelf aan te pakken. Gouden regel is: pak nooit meer dan 1 klus tegelijk aan. Als je op vier plekken in je huis aan het klussen slaat dan is de kans vrij groot dat niets af komt en dat je maanden later nog altijd in je huis aan het kamperen bent omdat meerdere kamers overhoop liggen. Dit horror scenario zie je vaak bij het tv programma Help mijn man is klusser.

Houd overzicht over het klussen in huis

In meerdere opzichten is het belangrijk om overzicht te houden over het klussen in huis. Beoordeel vooraf goed of je de klus zelf gaat doen of dat uitbesteden echt een betere keuze is. Bedenk ook of je de klus kunt betalen. Halverwege moeten stoppen omdat er eerst gespaard moet worden kan soms wel, maar is niet echt handig als het om je badkamer of je keuken gaat. Plan meerdere klussen in een logische volgorde. Standaard werk je altijd van boven naar beneden. Wil je in alle kamers de kozijnen en deuren schilderen? Dan begin je op je slaapverdieping en pakt daarna de benedenverdieping aan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500