Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van herfstkleuren naar winterpracht: jouw tuinhandleiding

Geplaatst op: 15 september 2023

(Adv.) Ah, de herfst! De tijd van het jaar dat je tuin een kleurenpalet wordt van oranje, geel en bruin. Maar voordat je je in een warme trui wikkelt en geniet van die prachtige kleuren, zijn er enkele klusjes die je moet klaren.

Het winterklaar maken van je tuin is niet alleen een manier om je planten en bomen te beschermen tegen de kou, maar ook om ervoor te zorgen dat ze in de lente weer in volle glorie terugkomen. Eerst even bladeren harken, toch? Tuurlijk, maar er is meer!

De juiste keuzes maken: winterharde vrienden

Als je aan de slag gaat met je tuin, wil je natuurlijk weten welke planten en bomen het beste bestand zijn tegen de winterkou. Voordat je denkt aan bomen kopen, doe je er goed aan eerst wat onderzoek te doen. Er zijn zoveel prachtige winterharde planten die niet alleen overleven, maar ook floreren tijdens de koudere maanden.

Helleborus, ook wel kerstroos genoemd, is een favoriet. Deze vaste plant bloeit zelfs in de winter! Ook winterheide is een goede keuze. De paarse of roze bloemetjes geven kleur aan je tuin wanneer de meeste andere planten slapen.

Wat betreft bomen, denk je wellicht niet meteen aan fruitbomen. Maar bepaalde appel- en perenbomen kunnen verrassend winterhard zijn. Wil je een boom die niet alleen de winter aankan, maar ook een winterse sfeer aan je tuin geeft? Kijk dan eens naar de sierkers. De takken van deze boom kunnen een prachtige ijslaag vormen die schittert in het winterzonnetje.

Tijd voor bezorging: laat je tuin groeien met Bomenbezorgd

Je hebt je keuze gemaakt en nu is het tijd om die prachtige bomen in je tuin te krijgen. Heb je geen zin om zelf met een boom op de achterbank te sjouwen? Maak je geen zorgen. Dankzij services zoals Bomenbezorgd worden je bomen netjes bij je thuis afgeleverd. Super handig, toch?

Het mooie is dat je zo precies de juiste boom krijgt voor jouw tuin. Je hoeft niet zelf te slepen, te meten of je af te vragen of de boom wel past. De experts van Bomenbezorgd hebben al het harde werk al voor je gedaan.

Laatste tips voor een winterparadijs

Oké, je hebt je planten geplant en je bomen laten bezorgen. Wat nu? Zorg ervoor dat je ze goed verzorgt! Geef ze voor de eerste vorst een goede hoeveelheid water. Hierdoor hebben ze genoeg vocht om de winter door te komen.

En vergeet de mulch niet! Door een laagje mulch aan te brengen bescherm je de wortels van je planten tegen de kou. Dit houdt ook vocht vast en zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt.

Ten slotte, geniet van je tuin! Hoewel het werk soms intensief kan zijn, is het resultaat een prachtige, winterklare tuin waar je trots op kunt zijn. Zet een lekkere kop thee, ga zitten en kijk hoe je tuin transformeert in een winterwonderland. Je hebt het verdiend!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500