Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Taxatiedag in Dorcaswinkel

Geplaatst op: 18 september 2023

Gijs Essink en Neeltje van Aardenne bekijken binnengekomen werken.

Wat zou dat schilderij van oma waard zijn? Levert dat oude beeldje misschien nog iets op of kan het weg? Heeft u ook zo’n voorwerp waarvan u twijfelt of het nou waardevol of waardeloos is? Kom dan vrijdag 6 oktober naar de taxatiedag van Dorcas Winkel Genemuiden

Een erkende taxateur van veilinghuis Heritage Auctions Europe uit IJsselstein beoordeelt tussen 10.00 en 15.00 uur alle meegebrachte voorwerpen. Allerlei soorten objecten zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, vaasje, beeld, boek of servies. Na een grondige bestudering van het artikel laat de taxateur weten wat de waarde is.

Doneren

Het voorwerp kan na de taxatie weer worden meegenomen naar huis, maar het veilinghuis kan het ook laten veilen voor de eigenaar. Hiervoor moet een kleine vergoeding betaald worden aan het veilinghuis, die dit weer doneert aan Dorcas. De overige opbrengst van de veiling is bestemd voor de eigenaar, die natuurlijk ook kan besluiten om dit bedrag te doneren aan Dorcas. De noodhulp- en ontwikkelingsorganisatie besteedt het geld aan projecten voor mensen in nood in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten.

Meer informatie

De taxatiedag wordt gehouden in de Dorcas Winkel Genemuiden aan de Schering 25. Deelname aan de taxatie kost 2,50 euro per voorwerp en er geldt een maximum van 10 voorwerpen. Opgave is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.dorcas.nl/winkels/genemuiden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500