Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Heutink zat tussen Koninklijke familie en ministers: ‘een prachtige dag’

Geplaatst op: 19 september 2023

Jan Heutink heeft vandaag naar eigen zeggen ‘een prachtige dag’ beleefd in Den Haag. Anderhalve maand geleden ontving hij een uitnodiging om op Prinsjesdag in de Koninklijke Schouwburg aanwezig te zijn bij het voordragen van de Troonrede. Daar gaf hij graag gehoor aan.

Het balletje kwam aan het rollen toen Heutink afgelopen zomer de commissaris van de Koning ontving op ’t Olde Staduus. “Het schijnt dus dat iedere commissaris twee mensen uit zijn of haar provincie mag uitnodigen die veel vrijwilligerswerk verrichten. Toen commissaris Andries Heidema hier afgelopen zomer in Genemuiden was vroeg hij belangstellend naar wat ik zoal deed. Zodoende vertelde ik hem over mijn vrijwilligerswerk voor de kerk, ’t Olde Staduus en Adullam. Hij zal dat wel in de oren hebben geknoopt, want enige tijd later werd ik dus gevraagd voor Prinsjesdag”, beredeneert Heutink.

Vanmorgen werd hij om 11.00 uur in Den Haag verwacht en kregen de gasten een plaatsje toegewezen in de schouwburg. “We zagen alle ministers binnenkomen in de zaal en aansluitend natuurlijk de Koninklijke familie. Natuurlijk let je wel een beetje op wat er gezegd wordt, maar je kijkt bovenal je ogen uit. Ik dacht bij mezelf: ‘De troonrede zelf lees ik later wel terug in de krant.’ Na afloop kregen we een lunch aangeboden, alles was daar erg goed verzorgd.”

Met enkele familieleden die ook waren meegereisd naar Den Haag heeft Jan de dag afgesloten door een hapje te eten in Wezep. “Het was een hele bijzondere ervaring”, besluit de actieve Gaellemuniger.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500