Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weigerende geldautomaten ‘onacceptabel’ volgens wethouder

Geplaatst op: 22 september 2023

De SGP wil dat het gemeentebestuur werk maakt van de weigerende geldautomaten naast ’t Olde Staduus. Deze zijn al geruime tijd in storing.

“De geldautomaten in Genemuiden vertonen storing waardoor er geen mogelijkheid meer is om contact geld te op te halen. De Nederlandse norm is dat iedere inwoner binnen een straal van 5 kilometer een geldautomaat moet hebben. Daar wordt dus al geruime tijd in Genemuiden niet aan voldaan. Ons bereiken signalen dat dit geen wenselijke situatie is en dat (oudere) mensen hier problemen door ondervinden”, concludeerde raadslid Karst Kolk donderdagavond in de raadsergadering.

Wethouder Slingerland erkent het probleem: “Er kwamen veel meldingen binnen, ook bij ons. We hebben contact gezocht met Geldmaat, maar zij konden geen duidelijkheid geven over het verhelpen van dit probleem. Dat is voor ons onacceptabel, daarom sturen we een stevige brief met een dringende oproep om de automaat weer operationeel te krijgen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500