Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw 2e/3e Wereldproject van start

Geplaatst op: 23 september 2023

(Ingezonden) Sinds een aantal jaren is de ZWO van de gereformeerde kerk van Genemuiden betrokken bij projecten in Rwanda. Na een bezoek aan dit enerverende land, in 2019, hebben we ons hart verpand aan het land en de mensen daar.

De wilskracht van de bevolking is/lijkt, na de verschrikkingen van 1994, niet gebroken. Hun blik is gericht op de toekomst en de plaats die zij daarin willen verkrijgen. Aan de grens met Burundi ligt het plaatsje Bweyeye, sinds 2019 is men in die regio aangesloten op het elektriciteitsnetwerk wat deze zeer arme regio kansen biedt.

Om de nu nog veelal kansloze jeugd een kans te geven, willen we de daar opgestarte praktijkopleiding een duwtje in de goede richting geven. Door de bevolking te helpen de accommodatie op orde te krijgen, gaat de overheid nadien mee investeren en de salarissen van de leraren overnemen.

Het onderwijs wordt da gratis gemaakt voor de leerlingen. Voor het zover is moet men aan de door de overheid gestelde eisen voldoen. Dus eerst zelf investeren. De bewoners zijn al goed op weg, het onderwijs is gestart nu nog de goedkeuring op de accommodatie.

Er zijn naast de lokalen nog damestoiletten, slaapzalen (veel leerlingen blijven op school) en een kantoor nodig. Door de jeugd een vakopleiding aan te bieden is de kans groter dat de jongeren aan de regio gebonden blijven en dat ze deze versterken. Dit voorkomt dat de jeugd kansloos naar de grote stad of naar het buitenland (Europa) vertrekt.
Wij vragen steun voor dit project, helpen jullie mee bouwen aan een parel in het midden van Afrika, Rwanda, het land van duizend heuvels?

Lijkt het je wat om een jaar mee te willen werken/organiseren van acties voor dit project?

Meld je dan aan via  Praktijkonderwijsbweyeyerwanda@gmail.com

Bekijk hier de folder: Rwanda

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500