Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub Genemuiden doet zichzelf tekort

Geplaatst op: 25 september 2023

Foto: Helmich Lubberts/Orange Pictures)

Na de tot nu toe zes gespeelde competitiewedstrijden is Sportclub Genemuiden nog steeds ongeslagen. Net als in de voorgaande wedstrijden pakte het punten waarmee het de status van ongeslagen wedstrijden wist vast houden.

Toch was de stemming in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd tegen het Katwijkse FC Rijnvogels bedrukt, het ene punt wat was binnengehaald waren er twee te weinig en hadden er eigenlijk drie moeten zijn. Eén moment van onachtzaamheid in de slotfase van het duel koste de groen– witten uiteindelijk de winst en de volle drie punten.

De start van de wedstrijd liep voor beide kanten stroef. Niet alleen Sportclub Genemuiden, maar ook FC Rijnvogels leken zoekende te zijn naar juiste oplossingen aan het begin van de 1e helft. Dit leverde dan ook slechts een aantal spaarzame momenten op voor de Katwijkse doelman Pim van der Plas, de doelman die zich later zou ontpoppen als man van de wedstrijd door de vele formidabele reddingen. Aan de ander kant kon FC Rijnvogels ook geen potten breken, mondjesmaat trok het richting het doel van Sportclub Genemuiden waar het uiteindelijk strandde op de goed gesloten verdedigingsmuur.

Het duurde dan ook meer dan een half uur voordat er echt iets gebeurde. Als eerste was het Mike Reuvers die een geweldige mogelijkheid kreeg, maar oog in oog met doelman Van der Plas lukt het niet om keeper te omspelen. Nog geen 10 minuten later was het de doelpaal die in de weg stond, een zeker doelpunt van Arend van de Wetering leek in de maak maar werd door de aluminium doelpaal voorkomen.

Dat de doelpunten deze middag spaarzaam zouden zijn leek wel duidelijk, Sportclub Genemuiden en FC Rijnvogels waren redelijk aan elkaar gewaagd en het team wat als eerste tot een treffer zou komen had de beste papieren om de wedstrijd te winnen.

Dat het eerste doelpunt door Sportclub Genemuiden gemaakt werd was dan ook een mooie opsteker. Na een goede bal van Rutger Etten op Berwout Beimers, was het diezelfde Beimers die als een stoomwals mocht opstomen richting het doel van FC Rijnvogels en vervolgens met een hard diagonaal schot doelman Van der Plas het nakijken gaf.

Met nog een half uur op de klok was Sportclub Genemuiden er alles aangelegen om de voorsprong vast te houden en eventueel uit te bereiden, FC Rijnvogels moest komen en dit bood kansen voor de groen- witten.

Dat dit uiteindelijk niet lukte was zuur, een bijna zekere overwinning werd bij het verstrijken van de tijd teniet gedaan door een doelpunt van Alljereau Mercera. Tom Bijen bracht de bal bij de wel heel erg vrij staande Mercera, deze aarzelde geen moment en met een hard schot was doelman Hidde Streutker geslagen en Sportclub verslagen, tenminste zo voelde dat wel.

Gescoord werd er verder niet meer, FC Rijnvogels koesterde het punt en Sportclub Genemuiden baalde. Een bijna zekere overwinning eindigde uiteindelijk in 1-1 gelijkspel, een gelijk spel waar Sportclub allerminst mee tevreden was.

SC Genemuiden – FC Rijnvogels 1-1 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. M. Krop
Assistent-scheidsrechter: Dhr. G. Nusselder
Assistent-scheidsrechter: Dhr. K. Moed

Scoreverloop: 59. Berwout Beimers 1-0, 86. Alljereau Mercera 1-1.

Toeschouwers: 850

Gele kaart: 78. Nick Buitink (SC Genemuiden).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen (87. Hadde Pleijsier), Bart Jan Brouwer, Berwout Beimers (82. Martijn Eenkhoorn), Marc Magan (87. Gerben Kolk), Matthias Breman, Rutger Etten (77. Nick Buitink), Rens van Benthem, Mike Reuvers.

Opstelling FC Rijnvogels: Pim van der Plas, Dirk-Jan van den Oever, Willem Schonenberg, Kasper Michel, Peer van Paasen, Roy van Leeuwen (72. Djamairo Rigters), Sureyo Macrander, Alljereau Mercera, Victor van Montfort (64. Julian Jansen),Tom Bijen, Vincent Noordam (46. Jordan de Jong).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500