Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bestuur ’t Olde Staduus kondigt grote verbouwing aan

Geplaatst op: 28 september 2023

De kelder van ’t Olde Staduus gaat op de kop. In december wordt gestart met de verbouwing die naar verwachting drie maanden in beslag gaat nemen. Reden is de groeiende vraag van zorginstantie Philadelphia. Zij hebben steeds meer clienten onder hun hoede en willen daarom graag meer ruimte voor dagbesteding.

Het voormalige gemeentehuis aan het Havenplein is nog altijd een eigendom van de gemeente Zwartewaterland, maar wordt nu ruim 10 jaar geëxploiteerd door een stichtingsbestuur. Dit bestuur kreeg vanuit Philadelphia een seintje dat men aanliep tegen de grenzen van mogelijkheden wat ruimte betreft. De kelder is zo ingericht dat er dagbesteding kan plaatsvinden, maar een gebrek aan werkplekken begon een probleem te vormen. Om die reden laat het bestuur de kelder verbouwen. “Er komt een kantoor, een gespreksruimte en de keuken wordt vernieuwd, vergroot en geprofessionaliseerd”, legt Jan de Velde uit.

Philadelphia is daar erg blij mee, vertelt Danielle Westrik: “Onze clienten bakken veel en in Genemuiden werd ons werk steeds bekender waardoor de dagbesteding groeide.” Het stichtingsbestuur betaalt de verbouwing uit eigen zak. “Er is de afgelopen 10 jaar goed gespaard door mijn voorganger”, weet penningmeester Roeten te vertellen. “De verbouwing laten we uitvoeren door lokale ondernemingen, mede omdat de plaatselijke bedrijven in het verleden al garant hebben gestaan voor het instandhouden van ’t Olde Staduus”, vult mevrouw Beens – van Schothorst aan, secretaris van de stichting.

Een grote uitdaging leek de enorme kluis van vele tientalen vierkante meters. “Die kan gelukkig op een veilige manier worden opengebroken zodat er een doorgang ontstaat naar de rest van de kelder”, legt De Velde uit. Als alles volgens plan verloopt, starten de werkzaamheden over twee maanden. Philadelphia hoopt dan drie maanden onderdak te kunnen vinden in de voormalige Maarten Lutherschool. Vervolgens is het de bedoeling dat de vernieuwde kelder begin maart in gebruik wordt genomen.

Belangstellenden zijn op 10 oktober welkom in ’t Olde Staduus om de presentatie over de verbouwing bij te wonen. Ouders van Philadelphia-cliënten mogen om 19:30 uur aanschuiven. Om 20:30 uur worden buren en vrijwilligers van ’t Olde Staduus bijgepraat.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500