Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Streektaalavond keert terug in Sluuspoort

Geplaatst op: 2 oktober 2023

Jarenlang was het één van de succesvolste culturele avonden in Sluuspoort, de Streektaalavond. Meestal geprogrammeerd tijdens de Dialectmaand in het voorjaar. Corona zette een streep door de rekening. Maar op verzoek van velen keert de Streektaalavond dit najaar terug op de activiteitenagenda. Vrijdag 6 oktober is het zover.

De talen van ’t Klooster, Gâllemuun, Zuudwest Drenthe en de Sluus staan centraal in verhalen, gedichten en liederen.  Het programma begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt 8,00 euro, inclusief consumptie.

Bekende ‘gezichten’ zorgen voor de invulling van deze avond. Het publiek mag dit keer rekenen op nieuwe bijdragen van Frouk Alice Weijs (Sint Jansklooster), Jan Blei (Zwartsluis), Jannie Bakker (Genemuiden) en Henk Hooijer (Zwartsluis). Het muzikale gedeelte wordt ingevuld door het bekende duo Reinder van Raalte & Margriet Bruggeman. Zij brengen gemakkelijk te beluisteren muziek en zang, ook in dialect. Velen kennen Margriet als smaakvol vertolkster van cabaretliedjes en smartlappen. Teun Grotenhuis praat alle optredens ‘aan elkaar’

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500