Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wilskrachtig Urk is Genemuiden opnieuw de baas

Geplaatst op: 2 oktober 2023

Genemuiden kon de goede serie in de 3e divisie niet vasthouden, tegen “angstgegner” Urk werd de ongeslagen status te niet gedaan. Iedereen in Genemuiden weet wat er te wachten staat als op Urk gevoetbald moet worden.

Te vaak lijkt het alsof SC. Genemuiden zich niet wapenen kan tegen de snelheid en (wils)kracht van de Urkers. De thuisclub klapte er van meet af aan vol op en kreeg daar ook alle gelegenheid toe. Genemuiden had het er lastig mee, keer op keer konden de vleugelspelers van Urk de achterlijn halen en de bal voor het doel brengen. Voor Genemuiden bleef dit meestal zonder gevolgen omdat de Urkers in de eindpass niet echt zuiver waren. Hierdoor bleef het vaak bij druk alleen. Genemuiden daarentegen kwam helemaal niet aan druk zetten toe, enerzijds doordat er te vaak verkeerde keuzes gemaakt werden, maar ook de onderlinge afstemming ontbrak. Voeg daarbij dat de Urkers bijna alle duels wonnen. Voor Genemuiden was het eerste half uur dus geen “feest” op het veld. Langzamerhand doofde er iets van de energie van de gastheren en daardoor kreeg Genemuiden iets meer grip op zichzelf en het duel. In het laatste kwartier voor rust leidde dit ook tot twee grote kansen, maar die waren aan Genemuiden niet besteed, een grote rol was hierin ook weggelegd voor Urker doelman Strijker. Een rol die hij in het laatste kwart van het duel met verve van glans voorzag.

In de tweede helft kwam Genemuiden iets beter voor de dag maar wat bleef waren de vele slordigheden. Wel werden er wat meer persoonlijke duel gewonnen, vooral in de verdediging en op het middenveld. Voorin moesten de spelers van Genemuiden meestal de winst aan de tegenstanders laten. Omdat Urk ook niet meer echt gevaarlijk door kon komen, leek het een teleurstellend slot van het duel te worden. Dat veranderde in de 65e minuut toen Johannes Schrijver de bal breed weg stak op de vrijstaande Lucas Schraal. Zonder noemenswaardige hinder schoof hij de bal hard en zuiver in de verre hoek, doelman Streutker bleef kansloos op deze bekeken bal. Genemuiden moest nu wel alle remmen er af gooien. De weg naar voren werd nu wel heel nadrukkelijk gezocht en werd de schroom in de persoonlijke duels afgelegd. Urk kreeg steeds meer moeite met de Genemuider dadendrang. Er kwamen wat kansje maar het vizier stond niet op scherp. Tegen het einde van het duel voerde Genemuiden de druk nog verder op, met nog slechts 2 man achterop werd er volop risico genomen. De echte 100% kansen kwamen er ook, voor Van Benthem, voor Beimers en ook Magan, tot 2x toe redde Strijker waarbij hij eenmaal met een katachtige reflex de bal op de lat duwde en daarmee voor Urk de zege veiligstelde.

Voor Genemuiden betekent het even uithuilen en dan de draad van de voorbije weken weer op pakken. Zichzelf vasthoudende aan de gedachte dat duels op en tegen Urk geen graadmeter zijn van waar men staat, maar een “duel” op zich, een wedstrijd waarin andere krachten mee spelen.

Verslag: Bert van Maastricht

Scheidsrechter: Dhr. J. Kaper
Assistent-scheidsrechter: Dhr. F. Winter
Assistent-scheidsrechter: Dhr. P. Otten

Scoreverloop: 65. Lucas Schraal 1-0.

Toeschouwers:

Gele kaart: 28. Lucas Tol, 40. Iede Nentjes, 80. Klaas Kramer (Urk), 36. Arend van de Wetering, 62. Matthias Breman (SC Genemuiden).

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede den Dulk, Lucas Nagel (72. Pieter Brands), Jan Ras, Lucas Schraal (90+4. Maarten verbaan), Iede Nentjes, Bennie Dunnink, Lucas Tol, Johannes Schrijver, Riekelt Nentjes, Jarno van Essen (84. Klaas Kramer).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Matthias Breman (72. Jasper Tuinman), Bart Jan Brouwer, Marc Magan, Berwout Beimers, Jur van Dalfsen (82. Sijmon Eenkhoorn), Rutger Etten (72. Hadde Pleijsier), Rens van Benthem, Mike Reuvers (63. Martijn Eenkhoorn).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500