Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Steeds minder te zien van woningen in Binnenlanden

Geplaatst op: 4 oktober 2023

Foto: Peter Leenhouts

De sloop van oude huurwoningen aan de Stuivenbergstraat is in volle gang. Het is de bedoeling dat in de wijk 20 nieuwe appartementen en zeven gezinswoningen worden gebouwd.

Het duurde een tijdje voordat de leegstaande huizen gesloopt konden worden, erkent ook Wetland Wonen-directeur Marcel Timmerman. Maar dat is geregeld per landelijke flora- en faunawetgeving. “We zijn nu gestart met de sloop en dat zal de komende maanden in beslag nemen. Daarna gaan we de procedure in voor de bouw van de nieuwe woningen en gaat het plan langs de welstandscommissie”, legt Timmerman uit.

Volgens planning kunnen de eerste bewoners dan in 2026 hun huis betrekken. Mits er geen grote bezwaren worden ingediend die zorgen voor vertraging. Mensen die eerder al in de huizen woonden die nu gesloopt worden, hebben daarbij de eerste keuze. Al is het niet de verwachting dat veel oude bewoners terugkeren naar dit gedeelte van de Binnenlanden. Bijzonder aan dit project is dat bijna alle onderdelen van de gesloopte huizen worden hergebruikt. In totaal worden er dus 27 adressen gebouwd, terwijl dat er voorheen 18 waren in deze buurt. De woningen worden in een later stadium van het traject te huur aangeboden via Wetland Wonen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500