Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hoe vind je een passende woning in het hogere segment?

Geplaatst op: 6 oktober 2023

(Adv.) Als je op zoek bent naar een huis dan kun je natuurlijk op Funda kijken of op vergelijkbare huizensites. Hier vind je het actuele aanbod, maar vaak met uitzondering van het hogere segment. Eigenaren van vastgoed met een verkoopprijs van boven de 1 miljoen euro kiezen er vaak voor om de woning in de stille verkoop aan te bieden. Dat betekent dat alleen de makelaar op de hoogte is dat de woning beschikbaar is. Ben je op zoek naar een mooi landhuis of een luxe penthouse in Amsterdam, dan kun je je wensen kenbaar maken bij een makelaar die is gespecialiseerd in dit soort luxe en bijzondere huizen.

Waarom stille verkoop?

Eigenaren van duurder vastgoed kiezen vaak voor stille verkoop omdat ze zo weinig mogelijk ruchtbaarheid willen geven aan hun plannen tot verkoop. Soms gaat het om bekende Nederlanders die vertrekken of gaan scheiden. Om de roddelpers niet in de kaart te spelen wordt de echtelijke woning dan in de stille verkoop gedaan. Maar ook CEO’s en andere vermogende personen willen liever niet dat algemeen bekend wordt dat ze een huis in de verkoop hebben. Dus er komt geen advertentie op Funda en al helemaal geen Te Koop bord in de voortuin.

Hoe ontdek ik het aanbod in de stille verkoop?

Ben je op zoek naar een woning in het hogere segment in Nederland of daarbuiten dan kun je contact opnemen met Thoma International. Dit makelaarskantoor is gespecialiseerd in mooie landhuizen en andere bijzondere panden. Je kunt je wensen kenbaar maken zodat het kantoor je kan informeren als er een huis in de verkoop komt dat mogelijk aan je wensen voldoet. Er kan dan discreet een bezichtiging worden geregeld. Ook de verkoper wil doorgaans dat bezichtigingen zo onopvallend mogelijk plaatsvinden. Voor een bezichtiging moet vaak worden aangetoond dat je serieus geïnteresseerd bent. Vooral BN’ers zitten niet te wachten op ongewenst bezoek.

Waar vind je de mooiste landhuizen en villa’s?

Door het hele land staan fraaie woningen die passen bij de wensen van mensen met een goed gevulde spaarrekening of een hoger dan gemiddeld inkomen. Het is zeker niet zo dat je deze woningen alleen vindt in Het Gooi. Ze zijn er ook in Drenthe, Gelderland, Zeeland en in de Randstad. Vaak zijn dergelijke woningen zeer beschut gelegen, zodat je er volop privacy hebt. Grote villa’s zijn doorgaans voorzien van een grote diversiteit aan vertrekken waaronder vaak ook meerdere badkamers. Ideaal als je gasten ontvangt of als je er gaat wonen met een groot gezin. Bedenk wel dat veel grote huizen vaak wat ouder zijn en daardoor een lager energielabel hebben. Een landhuis uit 1920 is misschien uit oogpunt van nostalgie heel mooi, maar het energieverbruik ligt daarentegen vaak erg hoog door de slechte isolatie. Bij moderne villa’s is hier uiteraard veel beter rekening mee gehouden en vallen de stookkosten binnen aanvaardbare normen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500