Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Parels en prul bij taxatiedag van Dorcaswinkel

Geplaatst op: 6 oktober 2023

Voor de tweede keer werd vrijdag een taxatiedag gehouden bij de Dorcaswinkel Genemuiden. 56 personen hebben zich deze dag gemeld om hun spullen te laten taxeren.

Zo’n 175 artikelen zijn door de handen van 3 taxateurs van veilinghuis Heritage Auctions Europe uit IJsselstein gegaan. Het aanbod was rijk gevarieerd. Men trof veel schilderijen/tekeningen, sieraden, Bijbels, postzegels, munten, vazen, keramiek, serviezen, koperen, bronzen en zilveren voorwerpen en landkaarten. Het was weer verrassend wat er allemaal uit de zakken en tassen tevoorschijn kwam, voor de één viel het mee, de ander had toch iets meer verwacht.

Diverse schilderijen, (zak)horloges en Bijbels worden door het veilinghuis geveild, de opbrengst is met aftrek van veilingkosten voor de eigenaar, het veilinghuis doneert de veilingkosten aan Dorcas. Een aantal personen hebben met de taxateurs een persoonlijke afspraak gemaakt om thuis e.e.a. te laten taxeren. De klapper van de dag was een schitterend voorwerp wat op een veiling zeker € 3.000 zou opbrengen, omwille van de privacy laten we even in het midden wat voor voorwerp dit is.

Dorcas organiseert geregeld veilingen in het land en online. Wilt u hier meer over weten of misschien iets ter beschikking stellen om te veilen tbv het Dorcaswerk, dan kunt u mailen naar veiling@dorcas.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500