Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Raad trekt half miljoen extra uit voor Zevenhont-rotonde

Geplaatst op: 6 oktober 2023

foto: Google Maps

De gemeenteraad heeft donderdagavond akkoord gegeven voor het beschikbaar stellen van een half miljoen euro. Dat bedrag wordt gebruikt voor de aanleg van een nieuwe rotonde aan de Nieuwe Weg richting Hasselt, ter hoogte van het nieuwe industrieterrein waar VEBE een nieuwe fabriek laat bouwen.

In eerste instantie hadden de gemeente, de provincie en de tapijtgigant ieder getekend voor 300.000 euro. Zo betaalden de drie partijen ieder een derde deel van de totale kosten. In een later stadium bleek dat de kosten hoger uit zouden vallen waardoor er 579.500 euro extra nodig bleek te zijn. De provincie en VEBE wilden niet meer uitgeven dan toegezegd waardoor de gemeente zelf het resterende bedrag moest ophoesten.

Het lukte wethouder Harrie Rietman ook niet om extra budget van de provincie te krijgen, waardoor de raad uiteindelijk moest stemmen over het beschikbaar stellen van een extra half miljoen. Ondanks een starre en verbaasde houding van oppositiepartijen BGZ, VVD en CDA, besloot de voltallige raad akkoord te geven op het voorstel. Rietman meende in ieder geval een wijze les te hebben geleerd waar hij ‘lering uit kan trekken’. De gemeente gaat aannemers tijdens de aanbesteding vragen of er mogelijkheden zijn waardoor de kosten voor de rotonde mogelijk toch lager kunnen uitvallen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500