Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Uitbreiding begraafplaats Rouveen

Geplaatst op: 6 oktober 2023

Tussen 9 oktober en 3 november 2023 wordt er gewerkt aan de ophoging van het terrein dat bedoeld is voor de uitbreiding van de begraafplaats in Rouveen. De begraafplaats aan Scholenweg 3 wordt uitgebreid op de onbebouwde agrarische gronden aan de oostzijde van de bestaande begraafplaats. Deze zijn in 2018 voor dit doel aangekocht door de gemeente.

Deze winter wordt fase één gerealiseerd van de uitbreiding. Rond 2035 volgt fase twee. Het ontwerp is geïnspireerd op de voortzetting van het elzensingel landschap. Elzensingels zijn typisch voor Rouveen en Staphorst. De aanvullende begraafruimte wordt parallel aan de weg voortgezet.

Bij de uitbreiding is ook ruimte ingericht waar immature kinderen begraven kunnen worden. Immature kinderen zijn geboren vóór de 24e week van de zwangerschap.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500