Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zo vergroot je de kans op succes van je bedrijf

Geplaatst op: 6 oktober 2023

(Adv.) Als je start met een bedrijf wil je natuurlijk dat het een succes wordt. Dat lukt de één beter dan de ander. Feit is dat je er zeker in het begin heel veel tijd in moet steken. Meestal komt succes je niet aanwaaien. Soms heb je geluk dat je al wat opdrachten of klanten hebt voordat je bedrijf van start gaat. Maar ook in de periode daarna moet je een boterham kunnen verdienen. Het is dus zaak om de promotie van je bedrijf serieus te nemen.

Naamsbekendheid is de sleutel

Als de naam van je bedrijf wordt genoemd dan moet eigenlijk bij veel mensen al een lampje gaan branden. Kies je bedrijfsnaam dus zorgvuldig. En als je die briljante naam dan eenmaal hebt gevonden dan is het zaak die zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. Dat kun je onder andere doen door het bedrukken van aanstekers of andere giveaways. Die aanstekers, pennen of mokken geef je weg tijdens een promotieactie, zoals de opening van de zaak of als je met je bedrijf op een beurs staat. Denk ook aan de kinderen als die tot je doelgroep behoren, ballonnen of petjes met je bedrijfsnaam kunnen dan ook handig zijn om op voorraad te hebben.

Kies items die passen bij het imago van je bedrijf

Een balpen is altijd een veilige keuze als je iets zoekt om te laten personaliseren met je bedrijfsnaam. Een aansteker van BIC kan gevoelig liggen als roken en jouw bedrijf niet goed samengaan. Maar bedenk dat je een aansteker ook prima kunt gebruiken om kaarsen aan te steken. Dus het hoeft geen belemmering te zijn. Daarnaast zijn er ook mooie gasaanstekers voor de barbecue of de open haard die je kunt laten voorzien van je logo. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe hoog je budget is. Een simpele aansteker koop je voor minder dan een euro per stuk. Voor luxe aanstekers betaal je vanzelfsprekend meer. Daar komt dan ook nog bij dat de prijs per stuk lager uitpakt als je kiest voor een groter aantal. Hiervoor hoeft immers maar één keer de apparatuur te worden ingesteld.

De open deur: lever een goed product

Los van alle mogelijkheden om je bedrijfsnaam te promoten is er natuurlijk nog die ene bekende open deur: Naamsbekendheid vergroten doe je vooral door positieve reclame van tevreden klanten. Zeker bedrijven die lokaal of regionaal werken moeten het vooral hebben van mond tot mond reclame. Voor een webshop zijn goede online recensies belangrijk. Als er dan toch eens een klant minder tevreden is dan is het zaak de klacht snel en goed op te lossen. Bedenk wel dat sommige mensen bewust een negatieve review plaatsen in de hoop korting of een ander voordeel te krijgen. Bekijk dus altijd of de klacht terecht is en ga er alleen op in als duidelijk is dat de klager een punt heeft.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500