Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hoe de biezen kwamen en verdwenen uit Genemuiden

Geplaatst op: 9 oktober 2023

Biezensnijders Jan en Lute Visscher Jzn. in waadpakken.

Wat heeft Dirk III hiermee te maken? Wat waren de gevolgen van de ideeën van Lely? Kom op donderdag 2 november naar het Tapijtmuseum om antwoorden te krijgen op deze vragen. Tiem van Dalfsen heeft de geschiedenis van de biezenmatterij van Genemuiden onderzocht en komt met verrassende informatie over hoe Genemuiden de Tapijtstad van Nederland kon worden.

Het verhaal van Tiem van Dalfsen wordt muzikaal ondersteund door de Boomers: Wout Bekendam, Sander van Dalfsen, Wim van Dalfsen en Reinier van de Pol. Zij zingen op muziek gezette dialectgedichten van Dirk van der Haar en Henk Beens, aangevuld met echte boomermuziek uit de jaren 1960 – 1990.

Deze SCEG-avond begint om 20.00 uur, de Ontvangstruimte in het Tapijtmuseum is open vanaf 19.30 uur. De toegangskosten, inclusief koffie of thee, zijn € 5,- p.p..

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500