Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hoe zorg je ervoor dat je geen afspraak meer vergeet?

Geplaatst op: 10 oktober 2023

(Adv.) Iedereen heeft het vandaag de dag druk. Werk, school, sport, sociale contacten, vrijwilligerswerk en dan hebben we de activiteiten van de kinderen nog niet meegeteld. Vroeger was een simpele agenda voldoende, vandaag de dag puilt die soms uit. Natuurlijk kun je je afspraken in je telefoon zetten. Maar die geeft met alle apps die erop staan soms zoveel piepjes en plings dat je geen idee hebt wat er nu weer aan de hand is. Veel mensen zetten dat soort meldingen dan ook maar wat graag uit. Maar dan loop je dus wel het risico dat je een uur te laat bij de kapper naar binnen stapt of dat je een telefoontje van je werk krijgt waar je blijft voor die belangrijke meeting. Dan toch maar weer aan de ouderwetse agenda? Er zijn alternatieven.

Zo ben je altijd op tijd voor je afspraken

Je kunt gebruik maken van een bullet journal. Hierin zet je per dag de punten die voor die dag belangrijk zijn. Je afspraken bij de tandarts, met je vriendin om te lunchen maar ook dat de boeken van de bibliotheek terug moeten. Daarnaast kun je er zaken in noteren die je die dag moet doen, zoals de afvalcontainer buiten zetten of boodschappen bestellen om te laten bezorgen. Zo zie je in  één oogopslag wat er die dag op het programma staat. Geen aparte agenda, geen rondslingerende to do lijstjes, maar alles overzichtelijk.

Waar vind je de leukste agenda’s?

Agenda’s, maar ook bullet journals kun je heel gemakkelijk online kopen. Sommige websites zijn hier zelfs in gespecialiseerd. Je vindt er onder andere ook leuke invulboekjes die kinderen graag gebruiken om herinneringen aan hun school of sportclub te verzamelen. Klasgenoten of leden van je team beantwoorden allerlei vragen zodat je later nog eens terug kunt lezen met wie je omging in je jeugd. Invulboekjes zijn overigens ook heel leuk als een collega op het werk afscheid neemt. Ze zijn zeker niet alleen bedoeld voor kinderen.

Let op dat je je tijd niet te vol plant

Uit onderzoek blijkt dat tegenwoordig zelfs jonge kinderen burn-out klachten kunnen krijgen. Ze hebben het te druk met school en alles wat ze daarnaast nog ondernemen. Natuurlijk is het goed als je kind een sport beoefent. Als je kind muzikaal is dan is piano- of vioolles prima. Maar het moet niet zo zijn dat je zoon of dochter geen moment meer vrij is. Datzelfde geldt voor volwassenen. Als je een fulltime baan hebt en daarnaast een huishouden moet runnen dan blijft er vast nog wel tijd over voor een avondje sportschool of voor een middag vrijwilligerswerk in het verzorgingshuis. Maar het is helemaal niet erg om op bepaalde momenten niets bijzonders te doen te hebben. Gewoon ontspannen naar een film of serie kijken is heus geen verspilde tijd. Dat besef moet er altijd zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500