Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester ontbijt met leerlingen van De Levensbron

Geplaatst op: 12 oktober 2023

Een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Dat vindt ook de gemeente Zwartewaterland belangrijk. Om hier aandacht voor te vragen, ontving burgemeester Bilder donderdag 12 oktober leerlingen van groep 6 van CIKC De Levensbron uit Genemuiden voor een ontbijt op het gemeentehuis. “Een goed begin van de dag is het halve werk! Daarom doen we ook dit jaar weer graag mee aan het Burgemeestersontbijt”, aldus de burgemeester.

Op een feestelijke manier leerden de kinderen deze ochtend hoe belangrijk een gezond ontbijt is. En wat ze ’s ochtends het beste kunnen eten. Bilder: “Jong geleerd is oud gedaan. Met het Burgemeestersontbijt maken we kinderen bewust van hun eten.”

Het ontbijt was samengesteld volgens de Schijf van Vijf en werd verzorgd door het Nationaal Schoolontbijt samen met bakkerij ‘t Stoepje. De kinderen van CIKC De Levensbron konden kiezen uit gezonde ontbijtproducten, zoals volkorenbrood, halfvolle zuivel, thee en fruit.

Gezond & Gelukkig

Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat dit jaar plaatsvindt in de week van 6 tot en met 10 november. De initiatieven moeten jong en oud inspireren om gezonder te eten. Met meer groente en fruit.

De gemeente en 50 maatschappelijke organisaties stimuleren een Gezond en Gelukkig Zwartewaterland voor alle inwoners. “We zetten ons daarbij ook in voor het welzijn en de gezondheid van kinderen in onze gemeente”, aldus de burgemeester. “Het burgemeestersontbijt draagt eraan bij dat we extra aandacht kunnen geven aan het belang van een gezond ontbijt.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500