Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Buurtzorg vestigt zich in Genemuiden

Geplaatst op: 17 oktober 2023

(Adv.) De nevel hangt boven de weilanden.  De koeien lopen als een schim er tussendoor.  Ik rij op de Kamperzeedijk,  onderweg naar mijn werk als verpleegkundige in de wijk. Als ik de bocht doorrij bij het gemaal, is zelfs Genemuiden een waas in de verte. Behalve de kerktorens, die staan fier rechtop. Het oude gedeelte onthult nog een deel van hoe het vroeger moet zijn geweest. Ooit was het een vissersdorpje dat aan de Zuiderzee lag. Het was omwille van de ligging dat de Bisschop het vissersdorpje stadsrechten schonk. Genemuiden is een paar keer verwoest door brand.. Het is nog steeds een stad, ben wel heel benieuwd hoe de papieren stadsrechten die brand hebben overleefd. Maar dat hoor ik misschien ooit nog wel eens in de wijk. 😉 Maar die tijd is voorbij, de zalm is verruild voor de vloerbedekking en matten.

Ik heb nog nooit een plek ervaren waar nog zoveel noaberschap is en waar nog zoveel naar elkaar omgekeken wordt. Wat dat betreft past dit precies bij de visie van Buurtzorg. Ons motto is ook: de ‘mens’ zien. En niet alleen met zijn beperkingen en/of ziekte. Helaas zien we ook eenzaamheid en is niet iedereen gezegend met een groot netwerk om zich heen. Gelukkig zijn er in Genemuiden veel initiatieven waar deze mensen kunnen aankloppen.

Jaren geleden is Buurtzorg ook al eens actief geweest in Genemuiden. Maar die wijkzorg ebde weer weg. In de corona tijd werden we gevraagd om te komen helpen. Wij zouden tijdelijk in beeld zijn totdat de thuiszorgteams van Icare en IJsselheem het weer aan konden. Maar het is gebleken dat Genemuiden te groot is voor 2 organisaties.  Na 2 jaar actief te zijn geweest hebben we afgelopen voorjaar de knoop doorgehakt en heeft ons team  besloten om in Genemuiden te willen blijven.  Vanaf September zijn we ons volledig op Genemuiden gaan richten.

Ondertussen zullen verschillende mensen ons kennen. En toch horen we nog heel vaak als we voor het eerst bij iemand thuis komen: Buurtzorg…nog nooit van gehoord. Dus wie zijn wij? Wij zijn een kleinschalig team dat zorg aan huis levert,  met 7 vaste verpleegkundigen en verzorgenden + een aantal Flexers. Als u ons belt krijgt u ons direct aan de lijn. De zorg die wij in de wijk leveren is heel divers. Van o.a. ADL-zorg, dementiezorg, stomazorg, wondzorg, infuuszorg etc. Ook bieden wij palliatieve/terminale zorg aan huis. Hoe kostbaar is het om in je eigen huis te kunnen sterven met goed omringende zorg van je dierbaren en een wijkteam.

Wat we vaak horen is dat onze kracht zit in het meedenken, de korte lijntjes en kwalitatief goede zorg bieden.. Ons streven is dat mensen zoveel mogelijk zelfredzaam kunnen blijven of worden. Ze in hun kracht zetten. . Dat kan soms al met een kleine verandering door bv. een hulpmiddel in te zetten. En zijn we ‘blijvend’ nodig, dan doen we dat ook met liefde.

Heeft u vragen? U mag ons altijd bellen. Heeft u zorg nodig, dan kunt u ons ook rechtstreeks inzetten.  Buurtzorg Genemuiden. Tel nr.: 06-10319901

Nanja, Joyce, Marjan, Henrieke, Ilona, Yvonne en Marian

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500