Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste editie van grote Winterfair Vollenhove

Geplaatst op: 17 oktober 2023

De winter lijkt nog verweg, maar Hetty Baan en Anne Marie Arends zijn druk bezig met het organiseren van de Winterfair Vollenhove. De eerste editie van het evenement wordt op vrijdag 17 en zaterdag 18 november gehouden bij stadspaleis Old Ruitenborgh. “Een sfeervolle locatie voor een stijlvolle markt”, vertelt Hetty. 

De dames achter het evenement zijn collega’s. Beide werken ze op het Hoornbeeck College. Daarnaast zijn ze beide actief als zzp’er. Anne Marie uit Hasselt heeft een verhuurshop voor items om een feestje te geven en kan daarbij je feestje stijlvol aankleden. Collega Hetty uit Rijssen heeft een online cadeaushop. Samen gingen ze om tafel om een stijlvolle Winterfair op poten te zetten: “Compleet met een paardentram, vuurkorven, een ijsbaan en natuurlijk een historische setting dankzij het stadspaleis”, vertelt Hetty.

De Winterfair is vooraf al een succes te noemen, blijkt uit het aantal ondernemingen dat een stand heeft gereserveerd: “Al meer dan 50 winkeliers en webshops hebben zich aangemeld en we verwachten dat dit aantal blijft groeien. Er komt een ijzersmid, er is kleding verkrijgbaar, je kunt er decembercadeautjes aanschaffen en ook is er een ondernemer met sierraden” Daarnaast wordt ook aan de innerlijke mens gedacht dankzij veel kraampjes met verse delicatessen.

Bezoekers kopen als gezin of per persoon een ticket. Daarvoor krijg je toegang tot de Fair maar kun je ook kosteloos een ritje maken met de paardentram of de schaatsen onderbinden. “We hopen op een Winterfair die ook mensen uit de bredere regio aantrekt zoals inwoners van Genemuiden, Kampen, Staphorst, Emmeloord en Urk”, vertellen de dames. Volgens hen is Vollenhove de perfecte locatie: “De oude historische binnenstad in combinatie met het stadspaleis zorgen voor een prachtige sfeer. De aankleding van de fair doet de rest.”

Tickets en info.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500