Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Insturen van leefbaarheidsplannen voor Genemuiden

Geplaatst op: 19 oktober 2023

De gemeente Zwartewaterland heeft de eerste inzendingen ontvangen voor de leefbaarheidscheques. Om nog meer inwoners de kans te geven om mee te denken over het verbeteren van de leefbaarheid in hun kern, straat of wijk, heeft de gemeente besloten de aanmeldtermijn voor het insturen van initiatieven te verlengen. Voor de beste plannen stelt de gemeente leefbaarheidscheques beschikbaar van minimaal € 5.000 en maximaal € 40.000.

De leefbaarheidscheques maken deel uit van de campagne ‘Verrijk je wijk’, waarmee de gemeente Zwartewaterland de leefbaarheid blijvend wil vergroten. De beste gouden plannen ontvangen op 29 januari een leefbaarheidscheque.

Tijdens inloopbijeenkomsten in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis hielp de gemeente Zwartewaterland begin deze maand inwoners met hun ideeën op weg. Ook de komende periode wil de gemeente inwoners nog helpen bij het maken van een goed plan dat kan rekenen op voldoende draagvlak. Daarom heeft de gemeente de aanmeldtermijn voor het indienen van initiatieven verlengd.

Initiatievenmarkt op 6 november

Inwoners met een goed idee voor de leefbaarheid, kunnen zich melden bij de gemeente. Ze kunnen al direct een plan insturen via de website www.leefbaarzwartewaterland.nl. Maar ze kunnen op deze site ook eerst contact opnemen met de kerncoördinatoren van de gemeente Zwartewaterland. Deze kerncoördinatoren helpen met advies om tot een goed plan te komen.

Initiatiefnemers kunnen in de komende weken, bijvoorbeeld samen met een vereniging of buurtgenoten, hun plan verder uitwerken. Tijdens de initiatievenmarkt op maandag 6 november vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis presenteren initiatiefnemers hun plan aan inwoners, medewerkers van de gemeente en de vakjury. Iedereen is welkom tijdens deze initiatievenmarkt. Medewerkers van de gemeente zijn deze avond ook aanwezig om te helpen bij het aanscherpen van de plannen.

Na 11 december beoordeelt een vakjury de ingestuurde initiatieven. Na een eerste selectie kiezen de inwoners uiteindelijk welke plannen worden beloond met een leefbaarheidscheque.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500