Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Condor maakt meekleurend kunstgras na 10 jaar experimenteren

Geplaatst op: 20 oktober 2023

Condor Grass presenteert met Colorshift-technology een baanbrekende wereldprimeur. Jarenlang onderzoek en uitvoerige testen hebben geleid tot een revolutionair type kunstgras dat reageert op de buitentemperatuur en mee kleurt met de seizoenen. Daarmee voegt het bedrijf uit Zwartewaterland extra natuurlijke eigenschappen toe aan kunstgras. Colorshift-technology is vanaf begin 2024 leverbaar en wordt gepresenteerd Tijdens de komende FSB beurs in Keulen.

Condor Grass werkte tien jaar aan het innovatieve product. De eerste brainstormsessies star:en na opmerkingen van klanten over de uitstraling van kunstgras. Dat verkleurt in tegenstelling tot natuurlijk gras niet in de wintermaanden. Condor Grass zag kansen voor een uiterlijk dat wél past bij alle seizoenen. Tientallen gesprekken met techneuten en professoren leidden tot uitvoerige testen in binnen- en buitenland. Die leverden Condor Grass veel bruikbare informatie en inzichten op, maar in eerste instantie geen kansrijk resultaat.

Samenwerking met TenCate

Uiteindelijk volgde in 2018 wel een serieuze doorbraak. Nieuwe testen binnen en buiten Europa resulteerden daarna in een proefproduct. Condor Grass ontwikkelde die innovatie in samenwerking met TenCate Grass verder door. Daarmee legde het bedrijf in 2022 de basis voor de baanbrekende Colorshift-lijn met de ‘Chameleon’ als eerste tastbare product. De nieuwe genera.e kunstgras is uitvoerig getest op meerdere loca.es en onder alle denkbare omstandigheden.

Hoe werkt het

Kunstgras met Colorshift-technology verkleurt door middel van warmte. De buitentemperatuur beïnvloedt de kleurtint van het product om zo met het actuele seizoen te matchen. Bij temperaturen tot 15 graden behoudt Colorshift een donkergroene uitstraling. De kleur verandert tussen de 15 en 30 graden geleidelijk in lichtgroen. Bij tropische temperaturen vanaf 30 graden neemt het gras een frisse, lichtgroene kleur aan. Het kunstgras met de revolutionaire technologie is in instantie beschikbaar in twee hoogtes. Later zal de revolutie in meer kwaliteiten beschikbaar zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500