Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dorcas in actie tegen wereldwijde voedselcrisis

Geplaatst op: 24 oktober 2023

De Dorcas-winkel in Genemuiden zet zich de komende maand in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor mensen in crisis en armoede. Bijvoorbeeld door droogte vanwege klimaatverandering en conflicten zoals oorlog hebben miljoenen mensen geen toegang tot dagelijks voedsel. De vrijwilligers van Dorcas Winkel Genemuiden vragen klanten om te doneren voor voedsel.

In de winkel staat een display met daarin informatie over de actie. De klant kiest op het kaartje een bedrag om te doneren. Dorcas besteedt het geld aan noodhulpvoedselpakketten. Bovendien wordt er geld ingezameld voor ‘voedsel voor nu en voor een gezonde toekomst’. Daarmee worden de donaties ingezet in noodsituaties, zoals bij oorlogen maar ook voor de langere termijn zoals zaden voor een groentekas of voor agrarische trainingen. Zo staat er ook voor de langere termijn brood op de plank.

Naast de actie in de winkel kunt u ook meedoen door te geven via www.dorcas.nl/voedselactie of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood.

Het adres van de Dorcas Winkel Genemuiden is Schering 25. De openingstijden zijn dinsdag tm zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500