Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub maatje te groot voor HSV ODIN ’59

Geplaatst op: 30 oktober 2023

foto: Helmich Lubberts/Orange Pictures)

In de voetballerij is niets vanzelfsprekend, dus ook niet wanneer de rode lantaarndrager HSV ODIN ’59 uit Heemskerk op bezoek komt. Een voetbalwedstrijd duurt nog steeds 90 minuten plus extra tijd en in die tijd kan een balletje soms raar vallen.

Terugkijkend naar de wedstrijd tegen HSV ODIN ’59 kende Sportclub Genemuiden weinig problemen, het won de wedstrijd met 4-2 en na een uur spelen prijkte er al een mooie 4-0 op het score bord. De 2 tegentreffers in het laatste half uur van de wedstrijd waren weliswaar wat minder maar de winst en de 3 punten mochten worden bijgeschreven.

Sportclub Genemuiden begon opnieuw sterk aan de wedstrijd, ging er gelijk vol in en het duurde dan ook niet lang of het eerste doelpunt lag al in het net. Vanaf links was het Berwout Beimers die de bal ontfutselde van Jarmo Vrenegoor, zijn voorzet op de inkomende Marc Magan was op maat. Magan die voor zijn directe tegenstander kwam hoefde enkel zijn voet nog maar tegen de bal te zetten en achter doelman  Mats Van Der Wijst te schieten.

Deze vroege treffer in de 11e minuut van de wedstrijd was een mooie opsteker voor Sportclub Genemuiden en het ging opzoek naar meer. Doelpuntenmaker Marc Magan had niet veel later de stand zelfs op 2-0 kunnen brengen, maar doelman Mats Van Der Wijst voorkwam dit.

Aan de andere kant probeerde HSV ODIN ’59 het wel, al bleven de mogelijkheden spaarzaam. Zo verdiende een inzet van Jonathan Richard eigenlijk meer, na een voorzet van Niels Jager had hij de bal voor het intikken maar was het Marc Magan die ervoor zorgde dat het niet zover kwam.

Daar waar de tegenstander verzaakte was het Sportclub Genemuiden die aan de andere kant wel trefzeker was. Vanuit een befaamde ingooi van Bart Jan Brouwer was het Gerben Kolk die met zijn hoofd zijn jongensdroom in vervulling zag gaan en de 2-0 maakte. Door de schorsing van verdediger Jens Jurn Streutker mocht hij als debutant zijn opwachting maken in zijn eerste officiële wedstrijd in het groen- wit van Sportclub Genemuiden, wat is er dan mooier om ook nog eens te scoren.

Voor rust zou het zelfs nog 3-0 worden. Opnieuw was het Marc Magan die het net trof en zijn 2e van de middag mocht bijschrijven. De immers sterke Berwout Beimers, ook volgend seizoen te bewonderen in het groen- wit, was opnieuw de aangever, zijn bal belande voor de voeten van Magan die van buiten de zestien het gaatje zag en met een hard schot in de rechter benedenhoek doelman Van der Wijst het nakijken gaf.

Na rust ging Sportclub Genemuiden verder waar het in de eerste helft gebleven was, het bleef het doel van de tegenstander opzoeken op jacht naar meer. Door knullig verdedigen was het Rens van Benthem die ook zijn doelpunt mee mocht pakken. Een simpele onderschepping op Kaj van Langelaar maakte de weg voor hem vrij. Van Benthem kon en mocht vrij oplopen naar het doel, zette de doelman op het verkeerde been en met zijn linkerbeen schoof hij de bal rechts in het doel.

De ruime voorsprong gaf trainer René van de Weij de gelegenheid om de wisselspelers minuten te laten maken. Doelpunten makers Magan en Van Benthem werden bedankt voor hun bijdrage en Sijmon Eenkhoorn en Jasper Tuinman kwamen beiden in de plaats. Even daarvoor had Nick Buitink Matthias Breman al vervangen. Bij het verstrijken van de tijd mocht zelfs A-junior Milan Drost zijn debuut maken in de hoofdmacht, het waren weliswaar slechts 2 minuten maar zijn doel ooit uit te komen in het eerste elftal was bereikt.

HSV ODIN ’59 was verslagen, de ruime voorsprong zou niet meer teniet worden gedaan. Toch rechte het zijn rug en was het Niels Jager die de uitslag iets dragelijker maakte voor de gasten, door in het verder verloop van de wedstrijd nog 2 doelpunten voor zijn rekening te nemen en de 4-2 einduitslag bepaalde.

SC Genemuiden – HSV ODIN ’59 4-2 (3-0).

Scheidsrechter: Dhr. S.C. Kraak
Assistent-scheidsrechter: Dhr. X. de Groot
Assistent-scheidsrechter: Dhr. H. Assili

Scoreverloop: 9. Marc Magan 1-0, 24. Gerben Kolk 2-0, 36. Marc Magan 3-0, 59. Rens van Benthem 4-0, 62. Niels Jager 4-1, 78. Niels Jager 4-2.

Toeschouwers: 650

Gele kaart: 81. Berwout Beimers (SC Genemuiden), 81. Seth Sarpong (HSV ODIN ’59).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Gerben Kolk, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Matthias Breman (59. Nick Buitink), Berwout Beimers, Marc Magan (62. Jasper Tuinman), Rutger Etten, Mike Reuvers (90. Milan Drost), Rens van Benthem (62. Sijmon Eenkhoorn).

Opstelling HSV ODIN ’59: Mats Van Der Wijst, Kaj van Langelaar, Jonathan Richard, Twan van Tunen (81. Nathael Verschoor), Patrick Boon (73. Timo van der Lugt), Jarmo Vrenegoor, Seth Sarpong, Taye Lee, Stan Kleef (73. Seye Médoune), Niels Jager, Frits Kramer (73. Ismael Adam).

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500