Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inwoners presenteren hun leefbaarheidsplannen

Geplaatst op: 31 oktober 2023

Inwoners met een gouden plan voor Zwartewaterland presenteren hun initiatieven tijdens de initiatievenmarkt op 6 november in het gemeentehuis. De initiatievenmarkt maakt onderdeel uit van de campagne Verrijk je Wijk waarmee de gemeente Zwartewaterland de leefbaarheid in de kernen en het buitengebied blijvend wil verbeteren. De initiatievenmarkt start om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

De campagne Verrijk je Wijk startte op 20 september. Inwoners met ideeën om de leefbaarheid in hun wijk te verbeteren, kunnen een plan bij de gemeente indienen. Een vakjury beoordeelt de ideeën, waarna inwoners de kans krijgen om te stemmen op de ideeën. De beste ideeën worden beloond met leefbaarheidscheques van minimaal € 5.000 en maximaal € 40.000.

Al veel inwoners hebben een plan ingestuurd. Die plannen komen uit verschillende kernen. En hebben te maken met de thema’s die centraal staan in deze campagne. Voorbeelden van plannen die de gemeente heeft ontvangen zijn het vergroenen en verbeteren van een openbaar schoolplein, een elektrische deelauto, acties om de buurt mooi en schoon te houden, maar ook het toegankelijker maken van een expositie zodat deze meer uitnodigt tot ontmoeting.

Iedereen is welkom

Tijdens de initiatievenmarkt op maandagavond 6 november presenteren de initiatiefnemers tussen 19.30 en 21.00 uur hun plannen in het gemeentehuis. Iedereen is welkom om langs de verschillende tafels te lopen om de plannen te bekijken en in gesprek te gaan met de initiatiefnemers. Met de reacties die de initiatiefnemers krijgen, kunnen ze hun plan aanscherpen.

Insturen van nieuwe plannen tot 11 december

Inwoners die nog een plan willen indienen, kunnen tijdens de initiatievenmarkt op maandagavond 6 november langskomen voor meer informatie. Medewerkers van de gemeente zijn ook aanwezig. Zij denken graag mee.

Het is tot 11 december mogelijk om een plan in te sturen voor het verbeteren van de leefbaarheid in Zwartewaterland. Dit kan op de website www.leefbaarzwartewaterland.nl. Na de eerste selectie door een vakjury start de publieke stemming. De uitreiking van de leefbaarheidscheques aan de winnende initiatieven gebeurt op 29 januari 2024.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500