Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

3 manieren om het welzijn van je hond te vergroten

Geplaatst op: 1 november 2023

(Adv.) Onze trouwe viervoeter verdient natuurlijk het allerbeste. Het is daarom dus ook voor het welzijn van je hond belangrijk dat je er alles aan doet om deze te verhogen. Dat begint natuurlijk iedere dag met voldoende en ook de juiste voeding, gevolgd door meermaals een stevige wandeling. Niet alleen zodat je hond alle behoeftes kan doen, maar ook om ervoor te zorgen dat de spieren en gewrichten van je viervoeter soepel en sterk blijven. Daarnaast triggert een stevige wandeling in bijvoorbeeld het bos ook de zintuigen, wat ook weer bijdraagt aan de mentale gezondheid van de hond. Om ervoor te zorgen dat ook jij het welzijn van je hond weet te verhogen, hebben we een aantal manieren voor je, waarmee je het relatief eenvoudig kunt doen.

Zorg voor goede brokken

De voeding is de basis voor het welzijn van zowel mens als dier. We schenken zelf ook de nodige aandacht aan onze voeding, dus waarom dan niet voor onze hond? Wat vooral belangrijk is, is dat je goed kijkt naar de voedingsstoffen die in de brokken zitten en wat je hond daadwerkelijk nodig heeft. Zo heeft een puppy andere behoeften dan een volwassen hond. Zorg er dus ook voor dat je goed op de verpakking kijkt, zodat je weer welke brokken jouw  hond nodig heeft. Heb je nog een puppy en weet je niet precies welke brokken je het beste kunt kiezen, dan is het aan te raden om naar een dierenspeciaalzaak te gaan. Daar kunnen ze je namelijk adviseren voor het vinden van de beste brokken voor je pup. Bestel je liever online, dan kan dat natuurlijk ook! Ook online is er voldoende informatie over de beste puppy brokken te vinden, zodat je zeker weet dat de brokken die je hond krijgt, ook alle benodigde voedingsstoffen bevatten die je trouwe vriend nodig heeft.

Zorg voor voldoende beweging

Gezonde voeding voor je hond is belangrijk, maar voldoende beweging absoluut ook! Niet alleen om je hond zijn behoeftes te kunnen laten doen, maar vooral ook om de spieren en gewrichten soepel en sterk te houden. Helemaal wanneer je hond wat ouder wordt, kan het zijn dat alles net even wat stijver gaat worden. Door dan regelmatig een flink eind met je hond te gaan wandelen, zorg je ervoor dat alles lekker soepel blijft. Om ervoor te zorgen dat zowel jou als je hond tijdens een heerlijke wandeling in het bos niets ontbreekt, is het verstandig goed voorbereid op pad te gaan. Op de website van hondjesinfo lees je bijvoorbeeld allerlei handige informatie en tips voor het kiezen van de juiste route, het meenemen van water en ook wat lekkers voor je hond.

Vacht- en gebitsverzorging

Waar wij mensen ons vrijwel iedere dag douchen en minimaal twee maal daags onze tanden poetsen, is dit bij een hond niet het geval. Toch is het wel belangrijk ervoor te zorgen dat je de vacht en ook het gebit van je hond regelmatig verzorgd. Borstelen bij voorkeur iedere week twee tot drie keer, afhankelijk van de vacht van je hond en het poetsen van de tanden of het geven van een speciale ‘dental’ stick, bijvoorbeeld iedere week een keer. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je hond straks vol klitten zit of het gebit vol met tandsteen heeft.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500