Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub moet punten in Nijkerk laten liggen

Geplaatst op: 6 november 2023

foto: Helmich Lubberts/Orange Pictures

Wie dacht dat Sparta Nijkerk na het midweekse treffen in het KNVB bekertoernooi tegen Fortuna Sittard al het kruit verschoten had, kwam na afloop van het gespeelde duel tegen Sportclub Genemuiden bedrogen uit. Want met een onvervalste hattrick (zijn 4e van dit seizoen) was het Mark van der Weijden die de oranje hemden van Sparta Nijkerk met een 3-2 eindstand de overwinning bezorgde.

Het werd een vermakelijk duel op sportpark de Ebbenhorst, zeker voor de neutrale toeschouwer die de moeite hadden genomen om wind en de regen te trotseren. Er gebeurde veel en de spelers op het veld maakten de wedstrijd het aankijken meer dan waard.

Na amper 1 minuut spelen keek Sportclub Genemuiden in Nijkerk al tegen een 1-0 achterstand aan, wie anders dan Mark van der Weijden was de maker. De huidige topscoorder van de 3e Divisie A zou in het verder verloop van de wedstrijd zich ontpoppen als man van de wedstrijd, die de 2-1 en de 3-2 ook voor zijn rekening nam. Het eerste doelpunt kwam na een voorzet van rechts, Van der Weijden ontdeed zich van zijn directe tegenstanders om vervolgens de bal met zijn hoofd in te koppen.

Deze vroege voorsprong maakte het dat Sportclub Genemuiden al in een vroeg stadium van de wedstrijd in de achtervolging moest. De altijd doorjagende Rens van Benthem nam daarin het voortouw. Na een doorkopbal bal van Berwout Beimers ontdeed hij zich fraai van zijn twee tegenstanders en zag dat de rechterhoek vrij was, haalde uit maar zag zijn bal naast het doel in het zijnet gaan.

Toch was het in de 26e minuut wel raak. Na een mooie aanval van rechts was het Berwout Beimers die na aangeven van Rutger Etten scoorde. Al moet gezegd worden dat de bal nog wel enigszins van richting veranderde door één van de Sparta verdedigers, waardoor doelman Mathijs Swaneveld verslagen was.

Na dit doelpunt bleef Sportclub Genemuiden de bovenliggende partij en speelde het spel zich veelal af op de helft van Sparta Nijkerk. De groen- witten gingen aan het eind van de 1e helft op jacht naar meer en kregen hier ook de kans toe. Zo werd een afstandsschot van Rutger Etten en een kopbal van Arend van de Wetering gepareerd door doelman Swaneveld. Voor rust zou er dan ook niet meer gescoord worden.

Ook na rust hoefde het publiek zich niet te vervelen, de beide teams wilden er beiden voor gaan en dit kwam het spel ten goede. De eerste 20 minuten van de 2e helft golfde het spel op en neer al was het Sparta Nijkerk die feller oogde, Aan beide zijden werden er plaagstootjes uitgedeeld zonder dat dit doelpunten opleverde.

Tot aan de 66e minuut, waar opnieuw Van der Weijden van zich liet spreken. De voorzet van Raymond Huizing was op maat, de Sportclub verdediging verslikte zich in de speler en met een geplaats schot schoot hij de bal in de linker hoek en bracht hiermee de stand op 2-1. Opnieuw moest Sportclub Genemuiden deze middag in de achtervolging maar hoefde het gelukkig niet lang te wachten voor dit resultaat opleverde. Want nog geen 3 minuten later was de stand alweer gelijk. Het was Marc Magan die de bal bij de geheel vrij staande Rutger Etten bezorgde, deze bedacht zich geen moment en haalde vanaf zeker 25 meter verwoestend uit doelman Swaneveld verslagen achterlatend.

Wie dacht dat na deze gelijkmaker de koek op was had verkeerd gedacht, want met zijn derde treffer van de middag was het Mark van der Weijden die aan alle illusies van Sportclub Genemuiden een einde maakte. Het was Mike Ahrens die vanuit een vrij trap de bal bij Van der Weijden bracht. Deze kroop opnieuw slinks voor de verdediging van Sportclub Genemuiden en met zijn hoofd gaf hij doelman Hidde Streutker deze middag voor de 3e keer het nakijken.

Met nog een kwartier te spelen en met de inbreng van een paar extra aanvallers moest het mogelijk zijn om in ieder geval nog de gelijkmaker te forceren. Zover kwam het echter niet, gescoord werd er niet meer en het was Sparta Nijkerk die na afloop misschien wel het meest gelukkige was en de punten mocht bijschrijven.

Sparta Nijkerk – SC Genemuiden 3-2 (1-1).

Scheidsrechter: Dhr. L. van Leeuwen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Assistent-scheidsrechter: Dhr. K. Moed

Toeschouwers: 400

Scoreverloop: 1. Mark van der Weijden 1-0, 26. Berwout Beimers 1-1, 66. Mark van der Weijden 2-1, 69. Rutger Etten 2-2, 75. Mark van der Weijden 3-2.

Gele kaart: 86. Nick Buitink, 90. Jur van Dalfsen (SC Genemuiden).

Opstelling Sparta Nijkerk: Mathijs Swaneveld, Jerry Geurtsen (77. Thomas Reynaers), Raymond Huizing (77. Kevin Sterling), Janic Makizodila, Wesley de Laat, Thomas van Dijk, Jesse Buitenhuis, Roy Bakkenes, Omar El Gahzouani (84. Tyrone Fonville), Mark van der Weijden, Mike Ahrens.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Gerben Kolk (80. Sijmon Eenkhoorn), Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Matthias Breman (37. Nick Buitink), Martijn Eenkhoorn (69. Mike Reuvers), Marc Magan (80. Jasper Tuinman), Rutger Etten, Rens van Benthem, Berwout Beimers.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500