Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vlag in top bij ‘nieuwe’ hervormde scholen

Geplaatst op: 10 november 2023

Directeur Evert Jan Kip hijst de vlag met het jongste en oudste kind van De Levensbron.

Kindcentra De Morgenster en De Levensbron zijn vrijdagochtend officieel geopend. Dat gebeurde onder andere met het hijsen van vlaggen en het bedanken van degenen die de namen hebben bedacht van de hervormde scholen.

Het is geen nieuws meer dat de naamswijzigingen van de Calvijnschool en de Bogermanschool niet zonder slag of stoot verliepen. “Het kan niemand in Genemuiden ontgaan zijn dat we nieuwe namen zochten”, wordt tijdens het openingswoordje gegrapt. Maar inmiddels zijn de meeste kinderen en leerkrachten wel gewend aan de twee nieuwe namen. Lisette de Vries kreeg een waardebon omdat zij de naam van ‘De Morgenster’ (voormalige Bogermanschool) had bedacht. Een zelfde prijs ging naar Jennie Bruintjes, die ook deze naam aandroeg.

Onder toeziend oog van personeel, ouders, kinderen en een afvaardiging van de scholen van de Gereformeerde Gemeente werden de twee nieuwe vlaggen en gevelborden in gebruik genomen. Bij De Morgenster werd er een luchtfoto gemaakt waarbij de kinderen in de letters van de school stonden zodat vanuit de lucht de nieuwe naam te zien was. De kinderen kregen allemaal een tas met daarop de nieuwe namen van de hervormde kindcentra.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500