Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Met een lach naar je werk gaan en als het kan een uurtje eerder vertrekken’

Geplaatst op: 11 november 2023

(Adv.) Gemotiveerd en onderlegd technisch personeel. Het is tegenwoordig de figuurlijke speld in de hooiberg. De broers Jan en Dick Boxum hebben in deze zoektocht op te boksen tegen de enorme installatiereuzen, want vissen doet ieder bedrijf in die branche in dezelfde vijver. Toch denken de mannen dat zij het verschil kunnen maken.

“Een bedrijfsbus en een goed salaris kun je tegenwoordig bij ieder installatiebedrijf krijgen”, legt Boxum uit. Volgens hem zit het onderscheidingsvermogen in de flexibiliteit en de saamhorigheid binnen het team. “Een snipperdag opnemen? Dat kan hier bij wijze van spreken nog een dag van tevoren, als je het overlegt met je collega’s. Een uurtje eerder beginnen om zo een uurtje eerder thuis te zijn? Ga je gang. Met dat soort dingen kunnen we personeel niet alleen aan ons binden, maar ook behouden”, leggen Jan en Dick uit.

Sinds 2009 staan de broers aan het roer van het familiebedrijf. Samen met 40 collega’s zorgen de ondernemers voor aanleg en onderhoud van elektrotechniek. Dat betekent niet alleen dat Boxum Installatiegroep nieuwe of verbouwde woningen en bedrijfspanden voorziet van elektrische installaties. Ook is men gespecialiseerd in domotica, beveiligingsinstallaties, zonnepanelen, daglichtsystemen en LED verlichting.

Het bedrijf loopt voorop in de markt en wil dat blijven doen. “Daarom zoeken we nieuwe collega’s. Mensen die de uitdaging willen aangaan om hun technisch inzicht te verbreden, goed gemutst zijn en ’s ochtends op tijd verschijnen, heten we van harte welkom voor een gesprek. Ook vaklieden die al werkzaam zijn in de installatietechniek kunnen bij ons aan de slag als ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging”, vertellen de broers.

Naast flexibiliteit is een goede teamspirit goud waard volgens Jan en Dick. “Samen naar concerten, voetbalwedstrijden of de Formule 1. En rond de kerstdagen een gezellige avond met de personeelsleden en hun gezin. Op die manier ben je als team betrokken bij elkaar en blijf je gemotiveerd om samen wat moois neer te zetten”, zegt Jan.

Jongeren die naast hun mbo-opleiding graag willen werken, kunnen bij Boxum in Vollenhove een bbl-traject volgen. “Leerlingen die de opleiding volgen tot eerste of tweede monteur gaan dan één dag per week naar school en kunnen vier dagen werken en 5 dagen  bij ons betaald aan het werk om intern te worden opgeleid”, vertelt Dick. “Eén vereiste: motivatie en een drive om te willen leren.”

Benieuwd naar de mogelijkheden om te werken voor Boxum Installatiegroep in Vollenhove? Bel met 0527 242250 of mail naar info@boxuminstallatiegroep.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500