Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorbereidingen jaarlijkse Winterfair in volle gang

Geplaatst op: 13 november 2023

Foto: Pieter Polman

(Ingezonden) Heeft iedereen vrijdag 1 december genoteerd in de agenda? De dag van gezellig ontmoeten en  struinen door de straten van Genemuiden. Ook deze editie is het weer gelukt, om een mooie grote markt te organiseren: heel erg gevarieerd, met echt voor ieder wat wils.

Onder andere: sieraden, kleding, worsten, vele verschillende soorten eettentjes, goede doelen, een gratis teken workshop,
blazers, je vind het allemaal op de Winterfair vanaf 17.00 uur in Genemuiden. Natuurlijk hebben we naast de markt ook aan sfeer en beleving gedacht. Op het Havenplein staan traditiegetrouw de Buuz’nrieders weer opgesteld. Onder het genot van een hapje en drankje in de tent van Blocks, kun je daar gezellig bijpraten met alle trotse eigenaren van de oldtimer brommers.

Op het kinderplein voor Juwelier Brouwer staan de picknicktafels klaar voor de ouders. Daar kunnen kinderen zich vermaken in de draaimolen en spelletjes doen bij de voetbaldames. Ook is hier een leuke hoek ingericht met levensgrote rendieren, waar je de leukste Winterfair foto’s maakt. Om het plein, haal je heerlijke verse koffie met wat lekkers, en op de banken liggen warme plaids klaar, zodat je er lekker warm bijzit.

Op het pleintje voor Brasserie van Dijk, wordt je gratis ouderwets op de foto gezet. Deze foto wordt aangeboden door de GOV, om iedereen een mooie herinnering te geven. Vanaf 18.30 begint het gratis inloopconcert in de Grote Kerk. Bij de uitgang van de kerk staat een collectebus. De opbrengst is voor de onkosten van het concert en het 2e/3e wereldproject

De doedelzakken gaan ook weer door de straten van Genemuiden tijdens de winterfair. Wat een geweldige sfeer geeft dat toch iedere keer weer. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven tijdens de winterfair, maar dat vertellen we in de volgende update.

Wat we nu niet willen vergeten te zeggen:

Zonder sponsoren en de geweldige samenwerking met gemeente Zwartewaterland is het organiseren van de Winterfair voor ons onmogelijk. Daarom een geschreven dankjewel voor hun. De sponsoren van de Winterfair Genemuiden 2023 zijn Gelasta, Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen, Van Dalfsen Bouw, Husol, Groothuis en de G.O.V.

De gemeente helpt ons waar het kan, om er samen een mooie fair van te kunnen maken. En dat maakt het voor ons ook net wat gemakkelijker!

Een warme wintergroet,

Janneke & Anneke

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500