Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Collectief sterk spelend Sportclub pakt Staphorst in

Geplaatst op: 13 november 2023

foto: Helmich Lubberts/Orange Pictures

Met een colaatje voor hem op de bar in de bestuurskamer, met of zonder extra toevoeging genoot trainer René van der Weij zichtbaar na. De 5-1 overwinning zojuist behaalt op streekgenoot v.v. Staphorst was een hele mooie en op de ruime uitslag viel niets af te dingen: “Dit was een overwinning van het hele team, zij hebben het samen gedaan”. Hiermee maakte hij duidelijk de wedstrijd niet aan individuele spelers op te willen hangen. Samen doen, misschien wel het sleutel woord van het tot nu verrassend goed presterende Sportclub Genemuiden dit seizoen in de 3e Divisie. 

De dag begon somber en grijs, de vele regenval maakte het spelen van vele wedstrijden onmogelijk. Maar daar waar de dag regenachtig begon, brak het wolkendek in de loop de middag steeds vaker door en zou deze prachtig eindigen.

De krenten in de pap, de regionale derby´s. Derby´s die net dat beetje extra´s bieden en waar toeschouwers graag op afkomen. De wedstrijd tussen Sportclub Genemuiden en v.v. Staphorst was zo´n wedstrijd en stond na 3 jaar eindelijk weer op de wedstrijdkalender. De ruim 1500 bezoekers kregen een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld waarin van alles gebeurde. Veel doelpunten, maar ook opstootjes die gele en een rode kaart opleverden. Er werd op het scherpst van de snede gestreden waarbij aan het eind het randje overschreden werd in een verder sportief duel.

Sportclub Genemuiden begon sterk aan de wedstrijd, want na nog geen kwartier spelen waren het Rens van Benthem, Jens Jurn Streutker en Martijn Eenkhoorn die achtereenvolgens Staphorster doelman  Anthony van Zaltbommel al onder vuur hadden genomen.

Toch was het Staphorst die de score opende, vanuit een corner genomen door Daimen Schra was het verdediger Dirk Muis die met een snoekduik en met zijn hoofd de score voor Staphorst opende. Dit doelpunt was weliswaar een tegenvaller, maar van slag was Sportclub Genemuiden door deze treffer allerminst. Toch bleef het oppassen geblazen voor de groen- witten, want met Martijn Brakke en Martin van t’ Ende als aanvallende tegenstanders bleef waakzaamheid geboden en kon iedere vorm van onachtzaamheid afgestraft worden.

Dat de gelijkmaker op slag van rust viel was dan ook een mooie opsteker voor de thuisclub. Net als bij het doelpunt van Staphorst kwam de voorzet vanuit een corner, het was Rutger Etten die de bal voor bracht en Jens Jurn Streutker bereikte. Deze beroerde de bal met zijn hoofd, de bal die vervolgens al dan niet door een verdediger aangeraakt in het Staphorster doel verdween.

De gelijkmaker op slag van rust bleek later de juiste doping te zijn geweest voor de groen- witten. Het kwam scherp uit de kleedkamer en was niet van plan om het bij het gelijke spel te laten. Het bracht Mike Reuvers binnen de lijnen voor Martijn Eenkhoorn. Hiermee creëerde Sportclub Genemuiden meer snelheid voorin, snelheid die later zijn vruchten zou gaan afwerpen.

Want na een uur spelen was het Rens van Benthem die Sportclub Genemuiden op een 2-1 voorsprong zette. Na een goede steekpass van Marc Magan op Mike Reuvers was het laatstgenoemde die de voorzet gaf. De voor zijn man komende van Benthem pikte de bal met zijn hoofd op en met een strakke kopbal kopte hij de bal tussen de rechterdoelpaal en doelman Anthony van Zaltbommel in het doel.

De ban was gebroken, de 2-1 voorsprong smaakte naar meer en de ruim toegestroomde bezoekers zouden op hun wenken bediend worden. Want daar waar Mike Reuvers al bij de 2-1 al betrokken was, zorgde hij er zelf voor dat Sportclub Genemuiden verder afstand nam door de 3-1 binnen te schieten. Ruim voor de middenlijn was het Jens Jurn Streutker die de bal bij de opstomende Reuvers wist te krijgen, deze ontdeed zich fraai van zijn directe tegenstander stoomde op richting het doel en met een hard en diagonaal schot was hij het die de 3e treffer voor zijn rekening nam.

De wedstrijd was gespeeld, de 3-1 achterstand waar Staphorst tegen aankeek zouden ze niet meer te boven komen. Sportclub Genemuiden zou de score alleen nog maar verder uitbreiden. Als eerste was het Marc Magan die de 4-1 aantekende, aangever was Rutger Etten. Vanaf ruim 20 meter haalde Magan met zijn linkervoet hard uit. De curve die hij aan de bal gaf was voldoende om de doelman, die de bal nog wel aanraakte te verrassen.

Met nog een kleine 5 minuten te spelen leek de 4-1 tussenstand de eindstand te worden. Leek, want Mike Reuvers dacht hier net iets anders over. Het was Nick Buitink die de bal bij de op rechts meekomende Berwout Beimers bezorgde, niet eigenzuchtig schoof hij de bal door naar de inkomende Reuvers die alleen nog maar de juiste hoek hoefde uit te kiezen en de 5-1 einduitslag bepaalde.

De 5-1 achterstand deed Staphorst zichtbaar pijn en zorgde voor frustratie, dit leverde Martin van t’ Ende bij het verstrijken van de tijd nog de rode kaart op. Een onnodige elle boog in de nek van Jens Jurn Streutker was de directe aanleiding daartoe. Na deze rode kaart was scheidsrechter Van Veelen er ook wel klaar mee, hij floot na het opstootje dan ook gelijk af.

SC Genemuiden – v.v. Staphorst 5-1 (1-1).

Scheidsrechter: Dhr. P.T. van Veelen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. K. El Hajjaji
Assistent-scheidsrechter: Dhr. K. Moed

Scoreverloop: 24. Dirk Muis 0-1, 43. Jens Jurn Streutker 1-1, 59. Rens van Benthem 2-1, 75. Mike Reuvers 3-1, 86. Marc Magan 4-1, 90+1. Mike Reuvers 5-1.

Toeschouwers: 1500

Gele kaart: 17. Marc Magan, 29. Arend van de Wetering, 29. Bart Jan Brouwer, 64. Christian Riemens (Staf), 71. Berwout Beimers (SC Genemuiden), 29. Anthony van Zaltbommel, 53. Jasper Huizing (v.v. Staphorst).

Rode kaart: 90+3. Martin van t` Ende (v.v. Staphorst)

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Hadde Pleijsier (84. Gerben Kolk), Bart Jan Brouwer, Jur van Dalfsen (73. Nick Buitink), Marc Magan (88. Jasper Tuinman), Rutger Etten, Martijn Eenkhoorn (46. Mike Reuvers), Rens van Benthem, Berwout Beimers.

Opstelling v.v. Staphorst: Anthony van Zaltbommel, Frank van der Burg, Dirk Muis, Kjelt Engbers, Jasper Huizing (65. Leon Mulder), Reinier Crediet, Aleks Jankovic (80. Jean-Paul Hooikammer), Daimen Schra (87. Kayan Tiemes), Martin van t` Ende, Diego van der Weide (80. Boye Keizer), Martijn Brakke (87. Rico Cordes).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500