Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kledingpunt vluchtelingen sluit de deuren

Geplaatst op: 14 november 2023

(Ingezonden) Toen in februari 2022 de oorlog in Oekraïne uitbrak, en duidelijk werd dat er vluchtelingen binnen onze gemeente zouden worden opgevangen gingen er in Genemuiden massaal acties van start. In rap tempo zijn er complete inboedels en huisraden verzamelt; hiervoor mocht er gebruik gemaakt worden van een loods aan de Katoenstraat.

Dankzij een team vrijwilligers en de enorme inbreng van goederen zijn er veel opvanglocaties ingericht. Toen er ook dringende behoefte bleek te zijn aan kleding is het idee ontstaan om een kledingverzamelpunt op te zetten. Ook hiervoor werd een pand beschikbaar gesteld, in de voormalige teststraat aan de Sasdijk werd het kledingpunt opgezet.

Na een aantal oproepen kwam er een enorme hoeveelheid kleding binnen. Maar ook beddengoed, dekens en speelgoed e.d. werden ingebracht. Het pand werd ingericht als een grote kledingwinkel en medio maart ontvingen we de eerste vluchtelingen in dit pand. In het begin van deze periode was de locatie vaak 3 dagdelen per week open en werd drukbezocht. Naarmate de tijd verstreek zijn we over gegaan op één keer in de week. Tot op heden werd het pand elke week trouw bezocht. Maar de deuren gaan sluiten, op maandagavond 20 november is het de laatste open avond en dan sluiten we een mooi en dankbaar tijdperk af.

Wat zijn er enorm veel mensen blij gemaakt met de aangeboden kleding en spullen die we hebben mogen ontvangen. Hartverwarmende reacties mochten we ontvangen. Middels deze weg willen we dan ook iedereen hartelijk bedanken voor de ingebrachte kleding/goederen.

We hadden dit kledingpunt niet zo succesvol kunnen maken zonder het pand welke we al deze tijd hebben mogen gebruiken. Bij deze willen we de ondernemers hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de panden en de ondernemers en organisaties voor het beschikbaar stellen van kleding, kledingrekken, kledinghangers en overige materialen. En uiteraard alle vrijwilligers die ons hebben geholpen in de afgelopen 1,5 jaar. Bedankt!

Team vrijwilligers kledingpunt 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500