Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijna 68.000 bomen erbij in Overijssel

Geplaatst op: 15 november 2023

Het landschap in Overijssel is bijna 68.000 bomen rijker. Deze bomen zijn eerder dit jaar door Overijsselaars aangevraagd en worden dit najaar uitgedeeld tijdens de Boomdeeldagen in twintig gemeenten. Ons programma Natuur voor Elkaar gaf inwoners voor de zomer de kans om tegen een kleine vergoeding bomen en bosplantsoenplanten aan te vragen. De provincie organiseert deze actie samen met Landschap Overijssel en twintig deelnemende gemeenten.

Dit najaar is het zover: de deelnemers halen het plantgoed op tijdens de Boomdeeldagen en planten het op hun eigen grond.

Boomdeeldagen

De eerste Boomdeeldag staat gepland op zaterdag 18 november in Hardenberg, Raalte, Olst-Wijhe, Hellendoorn, Wierden en Haaksbergen. In de gemeente Wierden is gedeputeerde Maurits von Martels aanwezig samen met wethouder Gertjan ten Brinke en Michael Sijbom, directeur Landschap Overijssel, om bij het Kulturhus in Ypelo de bomen uit te delen aan deelnemers.

De volgende Boomdeeldagen zijn op zaterdag 16 december 2023 in Dalfsen, Ommen, Noordoost-Twente, Enschede, Rijssen-Holten en Hof van Twente en op zaterdag 20 januari 2024 in Steenwijkerland, Zwartewaterland, Deventer, Almelo en Borne.

Iedereen een Boom

De provincie Overijssel is in 2019 gestart met het project ‘Iedereen een Boom’. In dit project is het doel om 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Samen met andere partijen organiseert de provincie verschillende acties mét en voor inwoners om bomen te planten. De Boomdeeldagen horen ook bij deze acties. Inwoners die een boom planten kunnen deze aanmelden via Verwijst naar een andere websitewww.iedereeneenboom.nl. Sinds de start van het project zijn er al 510.094 nieuwe bomen gemeld.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500