Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Als particulier of ondernemer een website maken? Kies voor WordPress!

Geplaatst op: 15 november 2023

(Adv.) Het is om verschillende redenen natuurlijk leuk en handig om een website te maken. Misschien ben je bijvoorbeeld onlangs gestart als ondernemer en wil je graag een mooi online visitekaartje van je website maken. Het kan echter ook zijn dat je het leuk vindt om te schrijven en om die reden als particulier een website nodig hebt.

WordPress is zoekmachinevriendelijk

Wanneer je een website bouwt, dan wil je natuurlijk wel dat deze goed bezocht wordt. Om die reden is het ook geen slecht idee om je website te optimaliseren voor de zoekmachines. In de eerste plaats doe je dit met goede SEO, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om op andere aspecten te letten. Wanneer je voor WordPress gaat, dan zal je merken dat je website sneller gevonden wordt. Om die reden is een WordPress website maken ook geen slecht idee.

Heb je zelf geen tijd of expertise, maar wil je toch graag een wordpresswebsite? Dan kun je er ook voor kiezen om deze door een externe professional te laten maken. Bij TransIP kunnen ze hosten en ondersteuning bieden. Daar ben je uiteraard wel wat geld aan kwijt, maar uiteindelijk krijg je er een mooie website voor terug en je kunt op die manier natuurlijk tijd besparen. 

WordPress is meestal gratis 

Heb je als ondernemer slechts een beperkt budget en om die reden geen geld om veel te investeren in een website en hosting? Ook dan is het geen slecht idee om voor een WordPresswebsite te gaan, want de meeste thema’s zijn namelijk gratis. Je hoeft dus alleen voor je hosting te betalen en geen extra geld voor de sitemaker. 

Natuurlijk heb je ook bepaalde thema’s die wel geld kosten. Soms is het ook de moeite waard om daarin te investeren, want de beveiliging is dan vaak beter en je kunt gebruik maken van veel meer functies. Meestal betaal je maar een paar euro per maand voor een betaald thema.

WordPress is bijzonder gebruiksvriendelijk 

Veel mensen denken dat WordPress juist niet gebruiksvriendelijk is, maar het tegendeel is waar. Er zijn namelijk gigantisch veel thema’s waar je uit kunt kiezen en die thema’s zijn vaak ook voorzien van elementor. 

Dan kun je binnen je website gewoon zelf bepaalde zaken aanpassen, widgets toevoegen en plugins verwerken. In het begin ben je een beetje bezig met alles uitvogelen, maar je hebt zeker geen programmeerkennis nodig om met WordPress aan de slag te gaan. 

Je hebt gigantisch veel plugins

Als ondernemer heb je natuurlijk ook ambities om in de toekomst te groeien. De kans is dan groot dat je bijvoorbeeld een nieuwsbrief voor je bestaande klanten wilt maken. WordPress is een open source en dat betekent dat je zeer veel plugins en mogelijkheden hebt. Je kunt je website dus altijd verder uitbreiden en dat is fijn. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500