Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Praktische tips om sneller in slaap te vallen en de slaapkwaliteit te verbeteren

Geplaatst op: 15 november 2023

(Adv.) Sommige mensen vallen elke dag gemakkelijk in slaap, maar tegelijkertijd heb je ook veel mensen die slecht slapen. Het is natuurlijk niet erg wanneer je een keertje slecht slaapt, maar wanneer je chronisch slecht slaapt, dan is dit zorgelijk. Je kunt dan op de lange termijn en korte termijn te maken krijgen met verschillende problemen. Denk bijvoorbeeld aan concentratieproblemen en meer stress. 

Slecht slapen heeft bovendien ook een negatieve impact op je fysieke gezondheid. Maar als je slecht slaapt, dan wil je natuurlijk niet direct aan de slaappillen. Misschien lukt het je om beter te slapen met onderstaande tips.  

Het belang van voldoende daglicht

Veel mensen maken niet direct de associatie tussen daglicht en slaap. Het is om verschillende redenen belangrijk om voldoende daglicht tot je te nemen. Je krijgt meer energie, kunt je beter concentreren en daarnaast bevordert het dus ook de slaapkwaliteit. Dit komt doordat je lichaam door daglicht stofjes aanmaakt die de slaapkwaliteit bevorderen. 

Veel mensen werken overdag in een kantoor en om die reden krijgen ze ook te weinig daglicht binnen. In dergelijke gevallen is het geen slecht idee om een daglichtlamp van slaapwijzer.net aan te kopen. 

Ga voor routine 

Je hebt het misschien ooit wel eens meegemaakt. Je bent een avondje op stap geweest en daarom val je zeer laat in slaap. Daardoor sta je vanzelfsprekend ook later op en dat is geen probleem wanneer dit in het weekend is. Misschien moet je de volgende dag weer werken en dan merk je al vrij snel dat het lastig voor je is om weer in slaap te vallen. 

Het is niet erg wanneer je een keer te laat naar bed gaat, maar tegelijkertijd is het wel belangrijk om een routine te ontwikkelen. Probeer elke dag ongeveer op dezelfde tijd op te staan en ga ook rond dezelfde tijd naar bed. Dan went je lichaam aan dat ritme en dat zal uiteindelijk goed voor je slaap zijn. 

Drink zo min mogelijk cafeïne

Koffie en energiedrankjes worden in onze samenleving veel gedronken. Koffie is sociaal geaccepteerd op de werkvloer en natuurlijk ook erg lekker. Het is niet erg om af en toe koffie te drinken, maar tegelijkertijd heeft cafeïne wel een negatieve impact op je slaap. Als je dan toch graag koffie wilt drinken, dan is het belangrijk om na zes uur hiermee te stoppen. Drink zo nodig koffie zonder cafeïne. 

Lees in de avond

Veel mensen zitten nog op de telefoon voordat ze naar bed gaan. Je smartphone veelvuldig gebruiken is sowieso slecht voor je fysieke en mentale gezondheid, maar wanneer je deze in de avond gebruikt dan val je ook minder snel in slaap. Lees in de avond om die reden een goed boek en beperk het gebruik van je smartphone.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500