Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zijden boeketten online aankopen? Lees dan eerst de onderstaande tips door!

Geplaatst op: 15 november 2023

(Adv.) Ben je van plan om een mooi zijden boeket aan te kopen? Dan kun je natuurlijk naar je lokale bloemist gaan, maar vaak is het verstandiger om ze online aan te kopen. Je hebt dan meer keuze en tegelijkertijd betaal je minder. Je kunt bovendien effectiever zoeken. Je wilt uiteraard wel zakendoen met een goede online bloemist. Maar hoe vind je die op het grote wereldwijde web? In dit artikel voorzien we je van enkele tips. 

Lees eerst enkele reviews door

Het ligt misschien een beetje voor de hand, maar toch zijn er nog verschillende consumenten die vooraf geen reviews doorlezen. Het doorlezen van reviews brengt verschillende voordelen met zich mee en daarom is het altijd verstandig om dit te doen. In de eerste plaats krijg je dan een objectief beeld van een webshop zoals Flowercrush.nl

Hoe meer reviews een webshop heeft, hoe meer meningen. Vrijwel alle webshops hebben wel enkele negatieve recensies, maar dat hoeft niet per se een probleem te zijn. 

Kijk vooral globaal naar het aantal sterren en lees ook de reacties van de eigenaren op de verschillende recensies. Nemen ze de recensies bijvoorbeeld serieus en doen ze iets met negatieve recensies? Of reageren ze bijvoorbeeld helemaal niet? 

Lees de over-ons pagina goed door 

Voordat je ergens een bestelling gaat plaatsen, dan is het allereerst belangrijk om meer te weten te komen over het bedrijf dat bloemen verkoopt. Een goede online webshop heeft meestal een speciale pagina met informatie over het bedrijf. Daar lees je meer over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf en de ondernemingsdoelen. Meestal lees je daar ook meer over de mensen die achter het bedrijf zitten. Het is verstandig om dit allemaal goed door te lezen, want dan krijg je een goed en concreet beeld. Heeft een bloemenwebshop helemaal geen over ons-pagina en weet je dus niet met wie je te maken hebt? Dan zegt dit vaak al iets. 

Kun je veilig online betalen?

Je bent ongetwijfeld bewust van het feit dat je tegenwoordig gemakkelijk online kunt betalen. Dit is voor veel consumenten zeer aantrekkelijk, maar tegelijkertijd maakt het je ook kwetsbaar. Veiligheid staat immers centraal, want je wilt niet dat iemand toegang krijgt tot je bankrekening of andere financiële gegevens. Koop daarom alleen producten bij bloemenwebshops met veilige betaalmethodes.

Kun je gemakkelijk contact met de klantenservice opnemen

Als een aankoop vlekkeloos verloopt en jij tevreden bent met je mooie boeket bloemen, dan hoef je in principe geen contact met de klantenservice op te nemen. Helaas kan er altijd iets misgaan. Misschien gaat er bijvoorbeeld iets fout bij de levering of wellicht is een betaling niet goed gelukt. 

In dergelijke gevallen is het handig om contact met de klantenservice op te nemen. Kijk daarom goed of er voldoende contactmogelijkheden zijn en of er snel wordt gereageerd. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500