Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fikse leegloop onder personeel kindcentrum Ichthus

Geplaatst op: 18 november 2023

De Ichthusschool hoopt na het vertrek van een handvol personeelsleden weer met een schone lei te kunnen beginnen. De afgelopen weken vertrokken tenminste 7 medewerkers bij het kindcentrum. “Onrust binnen het team is daar de oorzaak van”, vertelt Tjerk Deuzeman, interim-bestuurder bij scholenkoepel Accrete.

Volgens ingewijden rommelde het al meerdere jaren op de school. Onder de personeelsleden voelde niet iedereen zich gehoord door de directrice. Op haar beurt ‘mist ze wederzijds vertrouwen dat nodig is om haar rol als directrice te kunnen blijven uitoefenen’, zo blijkt uit een brief die vorige week naar ouders is verstuurd. Daarin werd ook haar vertrek aangekondigd.

In de achterliggende periode hebben in totaal 4 leerkrachten hun contract opgezegd en ook meerdere medewerkers van de kinderopvang zijn vertrokken. Een gedeelte gaat aan de slag bij Mathil, het nieuwe kinderdagverblijf bij de Meente.

Volgens bestuurder Deuzeman heeft vooral groep 8 veel moeite met de gang van zaken: “Hun leerkracht vertrekt in december ook en dat vinden ze heel jammer. We merkten dat zij het meeste last hebben van de hele situatie. De andere gaten die in het personeelsbestand zijn ontstaan, hebben we inmiddels opgevuld en er komt nog een vacature aan. Ook is er een interim-directeur aangesteld voor kindcentrum Ichthus.”

Onder het team leeft nu de gedachte dat de storm is gaan liggen en met het aanstellen van een interim-directie de rust kan wederkeren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500