Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Regen mag pret niet drukken bij intocht Sint Nicolaas

Geplaatst op: 18 november 2023

Honderden kinderen en (groot)ouders stonden zaterdagavond aan een drukke maar regenachtige Binnenhaven. Daar verwelkomden zij aan het begin van de avond Sinterklaas en zijn pieten. Het Spaanse gezelschap werd met de Vijf Gebroeders naar de kop van de haven gevaren.

Zoals ieder jaar bracht de intocht weer veel spektakel met zich mee. Door het slechte weer lieten kinderen zich niet uit het veld slaan. Zij staken massaal de hand uit richting Sint en pieten in de hoop een handdruk of pepernoten te krijgen. Ook de politie en handhaving waren zichtbaar aanwezig. “Niet omdat we signalen ontvingen van protesten, maar uit routine”, benadrukt een agent.

Het bleef niet bij pepernoten, want Niek Brouwer stond in opdracht van de G.O.V. met zijn snackkraam op het Havenplein. Daar werden kosteloos frikandellen en kipcorns uitgedeeld aan het publiek.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500