Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opnieuw driepunter voor SC Genemuiden

Geplaatst op: 20 november 2023

foto: Helmich Lubberts/Orange Pictures

Het was voor Sportclub Genemuiden misschien niet de beste wedstrijd van dit seizoen, het kende in VVSB een goede tegenstander dat al vroeg in de wedstrijd tegen een 2-0 achterstand aankeek maar het nimmer opgaf en in de 2e helft sterk terugkwam.

Dat Sportclub na de met 3-2 gewonnen wedstrijd de 3 punten mocht bijschrijven was dan ook een mooie opsteker. Zeker omdat het een uitwedstrijd betrof, in een toch al bijzondere week waarbij trainer René van Weij opnieuw zijn contract met één jaar verlengde.

Na amper 3 minuten op de klok was het al raak voor Sportclub Genemuiden. Na goed storend werk van Rens van Benthem op het middenveld kwam de bal via één van de VVSB-verdedigers bij Berwout Beimers terecht. Die bezorgde vervolgens de bal bij diezelfde van Benthem terug, die vrij mocht opkomen en ondanks de verwoede poging van verdediger Mounir Mounji om in te grijpen de bal simpel binnen kon tikken.

Amper bekomen van deze vroeg treffer was het nog geen 5 minuten later opnieuw raak voor Sportclub Genemuiden. Na een snelle ingooi van Arend van de Wetering op Rutger Etten, was het de laatstsgenoemde die de bal bij de opkomende Mike Reuvers bezorgde. Na zijn goede spel in de wedstrijd tegen Staphorst faalde hij ook nu niet, stuurde zijn directe tegenstander de verkeerde kant op en met een hard diagonaal schot schoot hij de 2-0 binnen.

VVSB kon hier verder weinig tegen overstellen, het kreeg de ruimte wel maar verder dan een schot van Gyliano van Velzen die de lat raakte kwam het niet.

Het was Sportclub Genemuiden die ook de 3e treffer van de middag voor zijn rekening zou nemen, het was Rens van Benthem die met zijn 2e doelpunt van zijn voet bij het verstrijken van de 1e helft de 3-0 voorsprong op het scorebord deponeerde. De ingooi van Bart Jan Brouwer werd doorgekopt door Berwout Beimers op Rens van Benthem, deze schoof de bal door op Mike Reuvers die dezelfde bal retourneerde naar van Benthem. Hij haalde uit en via een stuit kwam de bal in het doel terecht en bezorgde de groen- witten nog voordat het rustsignaal had geklonken een riante 3-0 voorsprong.

VVSB wist wat het te doen stond, de 3-0 achterstand was ruim maar met nog een volle speelhelft te gaan was alles nog mogelijk. De vroege tegentreffer aan het begin van de 2e helft was voor de thuisclub dan ook meer dan welkom en een tegenvaller voor Sportclub. Een steekpass van Mounir Mounji bereikte de inkomende Jesse van Nieuwkerk, deze strekte zijn been en met de punt van zijn schoen schoof hij de bal achter doelman Hidde Streutker.

VVSB leefde nog en het doelpunt zo vroeg aan het begin van de 2e helft gaf de thuisclub weer hoop. Toch lukte het maar mondjesmaat om richting het doel van Sportclub Genemuiden op te stomen en waren de kansen minimaal door de goed opgestelde muur van verdedigers. Een strafschop gegeven in de 83e minuut door scheidsrechter Smeenk zou dan het enige wapenfeit zijn wat nog een doelpunt op zou gaan leveren. Een vermeende overtreding van doelman Hidde Streutker op Jesse van Nieuwkerk was de aanleiding tot de penalty, al zou de leidsman later toegeven dat deze onterecht was. Vanaf 11 meter was het voor Ian van Otterlo vervolgens een koud kunstje om de bal binnen te schieten.

Bij een 2-3 eindstand zou het blijven want in de laatste 10 minuten zou er niet meer worden gescoord. Door de overwinning en het verlies van de naaste concurrenten staat Sportclub Genemuiden op een g 2e plek gevolgd door IJsselmeervogels. Harkemase Boys is de nummer 1, al bedraagt het verschil slechts 3 punten.

VVSB – SC Genemuiden 2-3 (0-3).

Scheidsrechter: Dhr. P. Smeenk
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Habib
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R.M. de Rooi

Toeschouwers: 150

Scoreverloop: 3. Rens van Benthem 0-1, 8. Mike Reuvers 0-2, 41. Rens van Benthem, 48. Jesse van Nieuwkerk 1-3, 83. Ian van Otterlo 2-3.

Gele kaart: 10. Mounir Mounji, 61. Jermano Lo-Fo-Sang (VVSB), 22. Bart Jan Brouwer (SC Genemuiden).

Opstelling VVSB: Ruben Valk, Nicky Eekhout (46. Jesse van Nieuwkerk), Richelo Fecunda, Jermano Lo-Fo-Sang (70. Victor van der Linde), Lars Rauws, Thomas Schaap (65. Guus Verver), Ian van Otterlo, Ricardo Kuijvenhoven, Dario van Breukelen (46. Ralph Pennings), Mounir Mounji (80. Kaltrin Sabedini).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Hadde Pleijsier, Bart Jan Brouwer, Jur van Dalfsen (90. Gerben Kolk), Marc Magan (89. Jasper Tuinman), Rutger Etten, Rens van Benthem, Berwout Beimers, Mike Reuvers (80. Nick Buitink).

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500