Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Online bedrijfsautoverzekering afsluiten: zo werkt dat!

Geplaatst op: 12 juni 2024

(Adv.) Heb je een nieuwe auto gekocht voor je bedrijf in Genemuiden? Dan weet je waarschijnlijk wel dat je hier pas gebruik van mag maken als hij verzekerd is. Je mag in Nederland pas de openbare weg op met een voertuig een als je er een verzekering voor af hebt gesloten. Gelukkig kun je dit vrijwel direct regelen, want bij praktisch iedere verzekeraar sluit je online een verzekering voor je bedrijfsauto af. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Geen probleem, want wij leggen je hier uit hoe dit werkt.

Zoek een verzekeraar

Voordat jij je bedrijfsauto online kunt verzekeren, moet je eerst een verzekeraar vinden. Lang hoef je hier doorgaans niet naar te zoeken, want vrijwel alle verzekeraars bieden een zakelijke autoverzekering aan. Zo kun je bijvoorbeeld een Univé bedrijfsautoverzekering afsluiten. We willen je nog wel op het hart drukken dat de autoverzekeringen per verzekeraar kunnen verschillen. Daarom is het verstandig om verzekeraars met elkaar te vergelijken voordat je daadwerkelijk een verzekering voor je bedrijfsauto afsluit.

Vul je gegevens in

Heb je een verzekeraar gevonden met een goede dekking en een gunstige premie? Dan kun je op de site direct met het aanvraagproces starten. Om te beginnen vraagt een verzekeraar je vaak een aantal gegevens in te vullen. Houd in ieder geval het kenteken en de meldcode van het voertuig bij de hand. Daarnaast word je gevraagd om bedrijfs- en persoonsgegevens in te vullen. Tot slot wil een verzekeraar weten hoeveel kilometers je op jaarbasis met je zakelijke auto rijdt en hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd.

Kies een dekking

Als je al je gegevens ingevuld hebt, wordt het tijd om een dekking te kiezen. Je moet in ieder geval voor één van de drie basisdekkingen kiezen. Een WA-verzekering dekt alleen schade die je met je bedrijfsauto bij anderen aanricht, terwijl WA+ ook specifieke schade aan je eigen auto dekt. Je kunt je voertuig bovendien allrisk verzekeren. Naast de eerdergenoemde schade ben je ook verzekerd voor schade aan je bedrijfsauto door toedoen van een aanrijding.

Met één van de drie basisdekkingen voldoe je in principe aan de wettelijke eisen. Toch is niet iedere Genemuider ondernemer tevreden met de dekking. Gelukkig kun je een basisdekking uitbreiden met één of meer aanvullende verzekeringen. Jij kunt je onder meer aanvullend verzekeren voor pechhulp, maar ook voor schade aan inzittenden, bedrijfsgoederen en gereedschappen. Je bent zo beter verzekerd, maar de premie van je bedrijfsautoverzekering gaat er ook door omhoog. Bepaal daarom of je aanvullende verzekeringen nodig hebt voordat je ze afsluit.

Verzeker je bedrijfsauto

Zodra je de dekking gekozen hebt, zie je vaak direct wat je per maand betaalt voor een zakelijke autoverzekering. Staat de premie je aan? Dan kun je direct een Univé bestelautoverzekering afsluiten. Hiervoor hoef je alleen maar een aantal simpele stappen te doorlopen. Zo heeft een verzekeraar vaak nog een aantal gegevens van je nodig. Verstuur jij je aanvraag? Wacht dan tot je een bevestigingsmail van de verzekeraar krijgt. Vanaf dat moment mag je de weg op met je bedrijfsauto.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Van Dijk Containers 500