Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jarige Pieperhoeve opent de nieuwe Beleeftuin

Geplaatst op: 13 juni 2024

Burgemeester Bilder opende woensdagmiddag de nieuwe dierenbeleeftuin van De Pieperhoeve. Daarmee heeft de zorgboerderij een voorziening waarnaar het zo lang heeft uitgekeken. En dat nog wel op de eigen verjaardag. De Pieperhoeve bestaat precies twintig jaar en vierde dat woensdag met collega’s, zorgvragers, ouders, sponsoren en andere relaties.

“De Pieperhoeve is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Geweldig dat zoveel mensen deze tuin mogelijk hebben gemaakt”, zei de burgemeester voordat hij de dierenbeleeftuin mocht openen. Daarbij kwam nu eens geen lintje aan te pas. Bilder hoefde alleen maar een hek open te zetten. “Daar komen vast leeuwen uit…”, grapte iemand, maar de aanwezigen zagen een stel prachtige schapen naar buiten wandelen.

Ook een kunstwerk

Verder zijn er onder meer konijnen en varkens waarvan zorgvragers en bezoekers van De Pieperhoeve vanaf nu kunnen genieten. Er is meer nieuws op het erf van de familie Van Dalfsen. Tijdens de bijeenkomst konden aanwezigen ook een nieuw kunstwerk bekijken. “We wilden het onthullen, maar het is een presentatie geworden”, glimlacht Rita van Dalfsen.

De vorm maakte inpakken van het kunstwerk niet mogelijk. Dat is een boom waaraan 41 creatieve bladeren hangen. “Die zijn gemaakt door onze zorgvragers. Dat zijn er op dit moment 41. De boom staat voor de groei en bloei die De Pieperhoeve de afgelopen jaren mocht doormaken. Er is veel gebeurd sinds we de eerste client bij onze ouders aan de keukentafel mochten ontvangen. Wij zijn dankbaar voor alle verbindingen die hier zijn ontstaan”, zegt Rita.

Dankbaar voor de steun

Samen met zussen Nelleke en Ingrid is ze ook dankbaar voor alle steun bij de realisatie van de dierenbeleeftuin. “We zijn heel bij met alle bijdrages van het bedrijfsleven uit de regio. Toch was dit een project van de lange adem. We hebben zelf veel werk verricht, omdat er weinig vakmensen beschikbaar waren. Dankzij ons prachtige team en de zorgvragers is het resultaat prachtig geworden”, zegt Ingrid.

Prachtige plek

Zij noemde nog één reden voor dankbaarheid. “Bij ons tienjarig jubileum waren onze ouders nog aanwezig. Toen zeiden we al dat we blij waren dat zij in de jaren zestig op deze plek zijn gaan wonen. Dat geldt nog steeds. Dit blijft een prachtige plek”, aldus Ingrid. Zij bedankte Claudi Groothuis en Jan Doornwaard voor alle steun van de Stichting Vrienden van de Pieperhoeve. Het duo nam onlangs afscheid als bestuurslid. Geke Beens en Klaas van Olst zijn de nieuwe gezichten van het bestuur.

Wie een kijkje wil nemen in de dierenbeleeftuin is van harte welkom. Dat kan op donderdagen en vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Dan is De Pieperhoeve open voor koffie- en theedrinkers. Bedoeling is om de openingstijden op korte termijn uit te breiden. Ook is het nu mogelijk om online over het erf te lopen. Jan Mateboer heeft een 360 graden rondleiding op de website www.pieperhoeve.nl gerealiseerd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500