Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lute Schurink neemt na 52 jaar afscheid van Buitink Schilders

Geplaatst op: 13 juni 2024

Lute Schurink gaat vrijdag met pensioen na een indrukwekkende carrière van ruim 52 jaar bij Buitink Schilders. Zijn vertrek markeert het einde van een tijdperk voor het bedrijf, dat zeer lang heeft kunnen profiteren van zijn expertise, toewijding en passie voor het schildersvak.

Lute begon zijn loopbaan bij Buitink Schilders op 12 juni 1972, toen hij net klaar was met zijn schildersopleiding. Al snel viel hij op door zijn vakmanschap en oog voor detail. Gedurende zijn jaren bij het bedrijf groeide hij uit tot uitvoerder bij het bedrijf en was hij een onmisbare kracht en mentor voor vele jonge schilders die hun eerste stappen in het vak zetten.

Gedurende zijn carrière heeft Lute talloze projecten afgerond, variërend van grote commerciële gebouwen tot intieme woonhuizen. Zijn werk werd altijd gekenmerkt door precisie en een diepe kennis van materialen en technieken. Klanten en collega’s roemden zijn betrouwbaarheid en zijn vermogen om zelfs de meest complexe klussen tot een goed einde te brengen.

Het team van Buitink Schilders zal Lute’s aanwezigheid en wijsheid zeker missen. Zijn pensionering laat een grote leegte achter, maar ook een erfenis van professionaliteit en vakmanschap waar het bedrijf trots op is. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 14 juni zullen collega’s, vrienden en familie samenkomen om Lute te bedanken voor zijn jarenlange inzet en om hem een welverdiend pensioen toe te wensen.

Na zijn pensionering is Lute van plan om nog wel wat klusjes voor het bedrijf te blijven uitvoeren, maar wel meer selectief, omdat hij voornemens is meer tijd door te brengen met zijn familie en tijd te maken voor zijn andere hobby’s. Hoewel hij Buitink Schilders dus formeel zal verlaten, blijft hij wel in beeld en zo blijft zijn impact en de hoge standaard die hij heeft gezet hopelijk nog vele jaren voelbaar binnen het bedrijf.

“Wij wensen Lute het allerbeste in zijn welverdiende nieuwe levensfase en bedanken hem voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan Buitink Schilders en het schildersvak in de brede zin des woords”, aldus zijn collega’s.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500