Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vele regen zorgt voor hoge grondwaterstanden en natte akkers

Geplaatst op: 14 juni 2024

Na een natte maand april en een meer dan gemiddeld natte maand mei zijn de grondwaterstanden in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) erg hoog voor de tijd van het jaar. De gronden zijn verzadigd, maar de regen die er viel kon nog wel worden opgenomen. We zien dat agrariërs in de knel met de planning voor het zaaien en poten van gewassen, doordat landbouwvoertuigen het land niet op kunnen. Het waterschap ontvangt hier vragen over. “Uiteraard alle begrip voor de geluiden die we horen en de zorgen die er zijn”, zegt dagelijks bestuurslid Nicole Koks.

“We doen wat we kunnen, alleen laat grondwater zich moeilijk sturen. We zijn afhankelijk van een droge periode waarin er geen neerslag meer valt. Dagelijks houden we het weer in de gaten, zodat we kunnen anticiperen op niet teveel, maar ook niet te weinig water in de sloot. Voor de (droge) zomermaanden hebben we nu een goede uitgangspositie, alleen is de timing dit jaar wel erg vervelend voor gewassen die gezaaid en gepoot moeten worden.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500