Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Podiumplaats op NK voor acrogymnasten EGSV

Geplaatst op: 15 juni 2024

EGSV verscheen zaterdag bij het Nederlands kampioenschap Acrogym. Van de elf teams binnen de vereniging wisten drie teams een plekje te bemachtigen voor het Nederlands kampioenschap.

Het NK begon met het team Julia Busweiler, Ruby van Sas en Emma Visser. Dit team heeft alles op alles gezet om hun beste oefening te kunnen laten zien op het NK. Ze lieten dan ook een strakke oefening zien en dit werd beloond met een puntentotaal van 22,66. Hiermee bemachtigden de meiden tot hun verrassing een fantastische derde plaats.

Iets later in de ochtend was het de beurt aan het team bestaande uit Fayenn de Leeuw, Sterre Brouwer en Josephine Tuinman. Dit team liet een prachtige oefening zien, maar helaas vielen de punten wat tegen. Hun puntentotaal is uitgekomen op 21,84. Desondanks bleven de meiden erg positief, want ze zijn toch negende van Nederland geworden in hun categorie E-Jeugd damesgroepen.

Het laatste team was nogal een verrassing, aangezien deze meiden zich als 1e reserve hadden geplaats voor het Nederlands kampioenschap. Het team bestaande uit Mette Resokario en Stella de Wilde hoorden om 10:00 uur dat ze toch mochten schitteren op de wedstrijdvloer, aangezien er een ander team helaas was uitgevallen. Het kwam voor de meiden nogal als een verrassing, maar ze waren ontzettend blij dat ze toch hun oefening op het NK mochten laten zien. Het was wel even haasten, omdat ze om 12:00 uur al aan de beurt waren. Ondanks alle hectiek en stress wisten de meiden een ontzettend mooie oefening neer te zetten. Met deze mooie oefening behaalden ze een puntentotaal van 22,93. In een sterk deelnemersveld zijn ze op een mooie achtste plaats uitgekomen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500