Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dubbel skeelersucces voor STG De Eendracht in Staphorst

Geplaatst op: 17 juni 2024

Afgelopen zaterdag werd in Staphorst de vierde Stouwdam skeelerwedstrijd van dit seizoen verreden. Aangezien deze wedstrijd ook deel uitmaakt van de Noord-Oost Bokaal waren er ook de nodige deelnemers uit Friesland en Noord-Holland. Op een nat en glibberig wegparcours reden er in totaal 186 jeugdige skeeleraars mee.

Voor de Rijders van STG De Eendracht uit Genemuiden was er vooral succes in de oudste categorie. Bij de meisjes pupillen 1, met 54 deelnemers veruit de grootste groep, reden Vajèn Admiraal en Phyline Naberman voor het eerst een wedstrijd buiten Genemuiden. Meteen ook op een wegparcours dat met een heuvel en afdaling vrij pittig was. De beide dames reden goed mee in het peloton, wat voor beiden een keurige prestatie was. Ook de drie andere meiden reden naar vermogen mee. Ook bij de meisjes kadetten konden er geen potten gebroken worden en eindigden de rijdsters in de grote groep.

Bij de junioren B mochten Maud de Jong en Harmen last aan het einde van de dag op het podium plaatsnemen. Maud die, heuvelop, de 100 meter won en daarna nog een derde en tweede plaats bij elkaar reed, werd daarmee uiteindelijk 2e in  de eindrangschikking. Zij blijft daarmee halverwege de competitie aan de leiding in het klassement. Harmen die 2 keer derde werd en een keer vierde, kwam daardoor  als derde op het podium.  Ook in het totaalklassement staat hij op de derde plaats.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500