Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub blikt terug op verrassend seizoen

Geplaatst op: 17 juni 2024

foto: Helmich Lubberts

Natuurlijk overheerste er na de verloren nacompetitiewedstrijd tegen Excelsior Maassluis teleurstelling, zo dichtbij maar de stap richting de 2e Divisie toch niet kunnen maken. Gestreden en verloren. In een seizoen waarin Sportclub Genemuiden boven zichzelf uitsteeg en als promovendus menigeen heeft verrast.

Sportclub Genemuiden had op een wederom bruisend Sportpark de Wetering de bijna onmogelijke opdracht om de 3-1 achterstand die het eerder deze week opliep in Maassluis weg te werken, een opdracht waar het uiteindelijk niet in zou slagen.

Voor Excelsior Maassluis stond er meer op het spel dan voor de thuisclub, het wilde zich ten koste van alles handhaven en had daar eerder deze week in Maassluis de basis voor gelegd. Het was Excelsior Maassluis die in de beginfase van de wedstrijd dan ook het initiatief nam. Zo was Kevin Ringeling al in een vroeg stadium van de wedstrijd gevaarlijk dichtbij een doelpunt, zijn kopbal raakte de paal en het was Sportclub Genemuiden die met de schrik vrij kwam.

Aan de andere kant was het Berwout Beimers die ook de doelpaal op zijn weg vond, zijn schot was hard en gericht maar tot een doelpunt kwam het voor Sportclub Genemuiden niet. De groen- witten bleven hopen op een goede afloop, het bleef zoeken naar een gaatje in de defensie van Excelsior Maasluis maar zou dit in de ultieme finalewedstrijd niet gaan vinden.

Zo leverden schoten van Berwout Beimers, Rutger Etten en Nick Buitink niets op. Rens van Benthem zijn poging strandde ook, zijn genomen bal was fraai maar leverde geen doelpunt op.

Naarmate de wedstrijd vorderde was het Sportclub Genemuiden die meer risico moest gaan nemen. Jens Jurn Streutker werd naar voren gestuurd maar ook hem zou het niet lukken om de Excelsior Maassluis muur te doorbreken. Het geloof in een goede afloop leek dan ook weg te ebben bij de Sportclub spelers, het knokte voor wat het waard was, al gebeurde dit waarschijnlijk tegen beter weten in.

Dit geloof werd in de 75e minuut definitief de grond ingeboord. Na een misverstand in de Genemuider verdediging was het Bram Wennekers die de bal in het lege doel mocht schieten en aan alle illusies, mocht Sportclub Genemuiden die nog hebben, een einde maakte.

De doelpunten die Jeroen Haars en Calvin Tureaij hierna maakten waren voor de statistieken.

Het seizoen 2023-2024 zit er op voor Sportclub Genemuiden. Het kan met opgeheven hoofd en vol trots gaan genieten van een (te) korte vakantie. Wat was het een geweldig seizoen! Niet alleen voor spelers en staf maar ook zeker voor de altijd trouw aanwezige supporters.

Het seizoen 2023-2024 is in ieder geval een seizoen wat niet gauw vergeten zal worden.

SC Genemuiden- Excelsior Maassluis 0-3 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper

Scoreverloop: 75. Bram Wennekers 0-1, 81.Jeroen Haars 0-2, 88 Calvin Tureaij 0-3.

Gele kaart: 52. Nick Buitink, 80. Jasper Tuinman (SC Genemuiden), 45. Darren Maatsen (Excelsior Maassluis).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink (78. Jur van Dalfsen), Jens Jurn Streutker, Gerben Kolk, Arend van de Wetering, Marc Magan (72. Martijn Eenkhoorn), Matthias Breman (46. Jasper Tuinman), Mike Reuvers (78. Sijmon Eenkhoorn), Rens van Benthem, Berwout Beimers (86. Rick Doorn), Rutger Etten.

Opstelling Excelsior Maassluis: Tobias van der Kleij, Calvin Tureaij, Kevin Ringeling, Gaultier Overman, Darwin Heuvelman (86. Baset Moshtaq), Redouan Omar Ouali (26. Darren Maatsen)(78. Gabri Urbanus), Giovanni Da Fonseca, Kevin Dercks, Jeroen Haars, Pieter Langedijk (78. Dave van Delft), Bram Wennekers (78. Devin Planks).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500