Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tips voor het leuk inpakken van kerstgeschenken

Geplaatst op: 17 juni 2024

(Adv.) Het inpakken van kerstgeschenken kan een leuke en creatieve activiteit zijn om de feestdagen nog specialer te maken. Of je nu een beginner bent of al ervaren in cadeauverpakking, hier vind je enkele handige tips waarmee je jouw kerstcadeaus op een originele en mooie manier kunt inpakken.

Kies het juiste cadeaupapier

De eerste stap bij het inpakken van kerstgeschenken is het kiezen van het juiste kerstpapier. Er zijn verschillende opties beschikbaar, dus kijk naar wat past bij de ontvanger en de gelegenheid. Ga je voor klassiek kerstgroen met rode accenten of kies je liever voor subtiele metallic tinten? Het belangrijkste is dat het papier stevig genoeg is zodat het cadeau goed verpakt blijft.

Voeg een persoonlijk tintje toe

Een leuk idee om je cadeaus extra speciaal te maken, is door er een persoonlijk tintje aan toe te voegen. Dit kun je doen door gebruik te maken van decoratieve linten, strikken of cadeaulabels. Schrijf een lief berichtje op het label of plak er een foto op die herinneringen oproept. Door deze kleine details wordt het uitpakken van het cadeau een waar feestje.

Experimenteer met vouwtechnieken

Er zijn veel verschillende manieren om cadeaupapier te vouwen en te versieren. Probeer eens iets anders dan simpelweg het papier strak om het cadeau heen te vouwen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de Japanse vouwtechniek, waarbij je het papier in mooie geometrische vormen vouwt. Of maak een speels effect door verschillende patronen te combineren. Met wat creativiteit en oefening zorg je voor een feestelijk ingepakt cadeau.

Voeg extra decoraties toe

Nadat je het cadeaupapier hebt gekozen en het cadeau netjes hebt ingepakt, kun je nog wat extra decoraties toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan glitterlint, kerstfiguurtjes of kleine kerstballen. Deze details maken het cadeau niet alleen mooier, maar zorgen ook voor een extra feestelijke uitstraling. Let er wel op dat je niet te veel decoraties gebruikt, zodat het geheel niet te druk wordt.

Gebruik herbruikbare materialen

Om duurzaamheid in gedachten te houden, kun je ervoor kiezen om herbruikbare materialen te gebruiken bij het inpakken van je kerstgeschenken. Denk aan stoffen cadeauzakjes, versierd met linten en knopen, die steeds opnieuw gebruikt kunnen worden. Ook kun je oude stukken stof, zoals sjaals of tafelkleden, recyclen als cadeauverpakking. Zo geef je niet alleen een mooi ingepakt cadeau, maar draag je ook bij aan een beter milieu.

Maak gebruik van thema’s

Als je meerdere cadeaus wilt inpakken, kan het leuk zijn om gebruik te maken van thema’s. Hiermee creëer je een samenhangend geheel onder de kerstboom. Kies bijvoorbeeld voor een bosachtig thema met groen inpakpapier, dennenappels en takjes als decoraties. Of ga voor een glamour thema met glanzend papier, linten en glitter accenten. Door thematisch te werken zorg je voor een extra feestelijke sfeer. Wat je ook kunt doen, is inpakpapier bedrukken met bijvoorbeeld het logo van je bedrijf als het gaat om relatiegeschenken. Dit is niet alleen ontzettend leuk en origineel, maar zorgt er ook voor dat mensen je naam extra vaak zien.

Wees creatief met vormen

De meeste cadeaus zijn rechthoekig van vorm, maar dat betekent niet dat je vast moet houden aan standaard inpaktechnieken. Wees creatief en experimenteer met verschillende vormen. Maak bijvoorbeeld een rond cadeau door het papier zo te vouwen dat er een mooie bol ontstaat. Of vouw het papier in zigzagvorm voor een speelse uitstraling. Met wat experimenteren maak je van elk cadeau een uniek pronkstuk.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Van Dijk Containers 500